Historiens Vakreste Byggverk

Petra

Indiana Jones-byen har mye historie å by på.

- Ma’an Governorat­e, Jordan

Denne vakre fortidsbye­n som er halvveis hogget inn i det røde steinlands­kapet, fungerte som handelsknu­tepunkt for indisk røkelse, kinesisk silke og annen handel mellom Arabia, Egypt og Syria for mer enn 2000 år siden. Petra er blitt ansett som selve juvelen i Jordans krone, der den ligger omkranset av bratte fjell og inneholder en labyrint av passasjer og dype kløfter. Petra har virkelig fortjent sin posisjon som et av «verdens sju nye underverk». I byen finner vi flere hundre gravkamre som er nitid utskåret i stein, et enormt teater med plass til 3000 tilskuere og Al-Madbah – et svært religiøst offersted plassert helt på toppen av Jebel ad-Madhbah. Fra byen kan du klatre opp 800 trappetrin­n utskåret i stein for å komme til Ad-Deir-klosteret. Å utforske hver centimeter av Petra vil ta mange dager, men det er en fantastisk opplevelse å besøke denne vakre byen, som ligger som et symbol på selve krysningsp­unktet mellom menneske og natur.

«Å utforske hver centimeter av Petra vil ta flere dager»

 ??  ?? OVER Petra fikk store skader i år 363, da to jordskjelv la halve byen i ruiner. En av Petras hovedbygni­nger i vakker kveldsbely­sning.
OVER Petra fikk store skader i år 363, da to jordskjelv la halve byen i ruiner. En av Petras hovedbygni­nger i vakker kveldsbely­sning.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway