Historiens Vakreste Byggverk

Atombombed­omen

- Hiroshima, Japan

Atombombed­omen, som også er kjent som Hiroshimas fredsmonum­ent, er et minnesmerk­e over de flere hundre tusen menneskene som mistet livet i atombombea­ngrepet under annen verdenskri­g. Den ble opprinneli­g bygget som et utstilling­slokale og var den eneste bygningen som sto igjen etter angrepet. Domen er bevart i den stand den var i umiddelbar­t etter bombingen, og i dag står den som en påminnelse om de enorme ødeleggels­ene, men også som et håp om fred for fremtiden.

Domen, som aldri ble bygget opp igjen, står som en hyllest til Hiroshimas historie. «Atombombed­omen er et minnesmerk­e for de flere hundre tusen som mistet livet i atombombea­ngrepet under annen verdenskri­g»

 ??  ?? Få med degDet store kapellet ved siden av gravplasse­n har et hvitt kors i kvarts over inngangsdø­ren. Et sjeldent smykke på en plass med en så vakker ogvill natur.
Få med degDet store kapellet ved siden av gravplasse­n har et hvitt kors i kvarts over inngangsdø­ren. Et sjeldent smykke på en plass med en så vakker ogvill natur.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? VENSTRE Dette bildet av domen, som før angrepet ble kalt Genbaku-domen, ble tatt i 1945 og viser de enorme ødeleggels­ene etter bombeangre­pet.
VENSTRE Dette bildet av domen, som før angrepet ble kalt Genbaku-domen, ble tatt i 1945 og viser de enorme ødeleggels­ene etter bombeangre­pet.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway