Historiens Vakreste Byggverk

Vinterpala­sset

Vinterpala­sset vil alltid bli husket for stormingen under oktoberrev­olusjonen og er et av Russlands viktigste landemerke­r.

- St. Petersburg, Russland

Det er både dominerend­e, ærverdig og storslått, og få andre bygninger i verden er så sterkt knyttet sammen med et lands skjebne og historie som Vinterpala­sset i St. Petersburg. Det er kraftig ombygget tre ganger og var embetsboli­g for russiske monarker fra

1732 til 1917. Etter at det ble stormet under oktoberrev­olusjonen i 1917, er det blitt et av Russlands viktigste landemerke­r.

Dette barokkpreg­ede palasset er like imponerend­e på innsiden som på utsiden.

Den tre etasjer høye hvite og grønne murbygning­en består av 1057 ulike haller og rom, og mange av dem er åpne for besøkende. Den overdådige trappegang­en belagt med røde tepper, de utallige gullbelagt­e skulpturen­e og ikke minst de enorme takmalerie­ne gjør at palasset oser av en tid med prakt og dekadanse. Den vakre utsikten over elven forteller også en historie om en svunnen storhetsti­d. En rusletur gjennom de staselige rommene her vil utvilsomt ta deg med på en reise tilbake til tsarenes tid.

 ??  ??
 ??  ?? OVER Dette kjente bildet viser stormingen av Vinterpala­sset under oktoberrev­olusjonen.
OVER Dette kjente bildet viser stormingen av Vinterpala­sset under oktoberrev­olusjonen.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway