Historiens Vakreste Byggverk

Latinerbro­en (Franz Ferdinand)

Sarajevo, Bosnia-Hercegovin­a

-

Den 28. juni 1914 ble erkehertug og tronarving til den østerriksk­ungarske tronen, Franz Ferdinand, skutt og drept av Gavrilo Princip på Latinerbro­en i Sarajevo. Attentatet regnes som starten på første verdenskri­g. I dag regnes stedet der Franz Ferdinand ble drept, som et av de viktigste historiske stedene i verden. Selve broen er en av de eldste bevarte broene i Sarajevo og hviler på fire buer over elven Miljacka. Det er imidlertid den historiske betydninge­n som gjør at reisende fra hele verden reiser hit.

Tidligere var det et monument til minne om Ferdinand i nærheten av broen, men dette er blitt revet ned. I dag fortelles historien på en upretensiø­s plakett på det stedet der Princip avfyrte de fatale skuddene. Broen er et must for alle med interesse for 1900-tallets historie, og den er i tillegg et perfekt sted for stille refleksjon om du vil tenke over skuddene som rystet en hel verden.

 ??  ?? OVER Dette maleriet, som viser Gavrilo Princip som avfyrer skuddene som skulle endre det 20. århundret, var på trykk i den italienske avisen DomenicaDe­lCorriere.
OVER Dette maleriet, som viser Gavrilo Princip som avfyrer skuddene som skulle endre det 20. århundret, var på trykk i den italienske avisen DomenicaDe­lCorriere.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway