Historiens Vakreste Byggverk

Ford’s Theatre (Abraham Lincoln)

Washington, DC, USA

-

På 1860-tallet gjorde John T. Ford menighetsh­uset om til teater. Bygget var blitt skadet i en brann, og det nye teateret ble kalt et «praktfullt nytt tempel for dramatiker­e». 14. april 1865, fem dager etter at konføderat­ene overga seg, så president Abraham Lincoln et teaterstyk­ke her, men besøket skulle ende fatalt. Skuespille­ren og lojal konføderat John Wilkes Booth gikk inn i boksen der presidente­n satt, og skjøt ham på nært hold. Det tok 103 år før det igjen ble satt opp et stykke i teateret, og bygningen ble renovert i 2009. Selv om bygningen er et funksjonel­t teater i dag, har den så stor historisk betydning at den er bevart med museum i etasjen under. Her kan man se en rekke gjenstande­r som hadde tilknytnin­g til drapet – inkludert pistolen Booth benyttet og Booths dagbok, i tillegg til flere av Lincolns personlige eiendeler.

 ??  ?? OVER John Wilkes Booth avfyrer skuddet som tar livet av presidente­n i Ford’s Theatre og endrer dermed kursen for amerikansk historie.
OVER John Wilkes Booth avfyrer skuddet som tar livet av presidente­n i Ford’s Theatre og endrer dermed kursen for amerikansk historie.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway