Historiens Vakreste Byggverk

Leap Castle

En familiefei­de som gikk galt gjorde Leap Castle til Irlands mest hjemsøkte sted.

-

Irland

Det hevdes at Leap Castle er det mest hjemsøkte stedet av alle i Irland, og det skjuler en mørk og forrædersk fortid bak murene. Det ble angivelig bygget på et sted druidene brukte til initiering­sriter, som var valgt fordi to energilinj­er krysset hverandre der, og det hevdes at barrieren mellom den fysiske og den åndelige verden er spesielt tynn her. Dette skal ha gitt en paranormal aktivitet som overdrev auraen – både på godt og vondt.

Selv før slottet var bygget var det badet i blod, noe som dømte stedet til negativ paranormal aktivitet. Slottet ble opprinneli­g bygget av O’Bannon-klanen i det 13. århundret, og familien befant seg i et dilemma – to brødre kjempet mot hverandre for å bli overhode. For å løse saken hoppet begge brødrene ned i en steinete kløft, og den overlevend­e tok tittelen.

Bare 200 år senere prøvde jarlen av Kildare å erobre slottet flere ganger, og det siste forsøket ødela deler av det. Slottet havnet snart i fanget på O’Carroll-klanen. O’Carrollene drev også med alvorlig rivaliseri­ng mellom søsken. Etter at høvdingen, Mulrooney O’Carroll, døde i 1532, hadde de to sønnene kjempet om retten til å lede. Den ene var kriger og den andre prest, og begge hevdet at det var deres rett. En dag, idet presten holdt messe for deler av familien, stormet broren inn. Han ble fornærmet over at presten hadde startet messen før hele familien var kommet, og styrtet mot presten og støtte sverdet sitt rett gjennom hjertet hans. Presten falt sammen over alteret så blodet hans trakk inn i det. Ennå i dag blir gjenferdet av presten ofte sett i kapellet.

Det er ikke bare presten som går igjen på Leap Castle. Gjenferden­e av to unge jenter er blitt sett på stedet. Vanligvis ses de mens de leker sammen, men noen har rapportert at de har vært vitne til at en av jentene faller fra brystverne­t, mens den andre er sett mens hun drar et deformert bein etter seg. Disse søstrene, Emily og Charlotte, skal ha bodd her på 1600-tallet.

Mer uforklarli­g er kanskje hybrid-gjenganger­en som streifer omkring på eiendommen. Denne demonen, som angivelig er stor som en sau, men med menneskean­sikt, gir fra seg en stank av råtnende kjøtt. Som om ikke det er ille nok, har demonen tomme, svarte dammer i stedet for øyne. Ingen kan forklare dens skremmende nærvær, men den er blitt kalt Elemental, og noen teorier hevder at ånden går tilbake til druidenes tid. Heldigvis blir det sagt at Elemental ikke dukker opp med mindre du provoserer den.

Selv i dag melder slottets nåværende eier, Sean Ryan, om merkelig ting som foregår. Slottet blir for tiden renovert, og Sean har meldt om både stiger som blir dyttet bort fra veggen og andre uforklarli­ge ulykker som har ført til arm- og beinbrudd for arbeidere.

 ??  ?? Leap Castle er angivelig bygget der to energilinj­er krysser hverandre. INNFELT Viseadmira­l George Darby, hvis familie opplevde defleste rapportert­e paranormal­e aktivitete­ne på slottet.
Leap Castle er angivelig bygget der to energilinj­er krysser hverandre. INNFELT Viseadmira­l George Darby, hvis familie opplevde defleste rapportert­e paranormal­e aktivitete­ne på slottet.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway