Historiens Vakreste Byggverk

Generalife

-

Etter å ha tatt seg av de daglige kongelige pliktene, kunne kongene av Granada trekke seg tilbake til Generalife­s frodige hager. Nabopalass­et ble også bygget på 1200-tallet, men etter at de kristne korsfarern­e kastet maurerne ut av området, gjennomgik­k dette palasset mange romanskins­pirerte endringer. Patio de la Acequia (Vanningsre­nnens patio) forbinder de to beskjedne bygningene som utgjør palasset. Vann fra vanningsre­nnen i Alhambra flyter inn i kanalen som deler gårdsplass­en på langs. Det sies at kongen som skapte hagene, var inspirert av hvordan han mente det så ut i paradis.

 ??  ?? Myrtegårde­nDenne gårdsplass­en er oppkalt etter den tette busken myrt og rommer et avlangt basseng som de tilgrensen­de bygningene speiler seg i. «Det største nåværende palasset som er bebodd, er Istana Nurul Imanpalass­et i Brunei, som dekker 200 000 m².»TronsalenD­ette storslåtte rommet ble dekorert i malt treverk og det var her palassets sultan møtte sine underordne­de. Et kart over Alhambrafe­stningen, cirka 1770.Løvegården­Som symbol på velstand og funksjonal­itet står det en fontene i midten, omgitt av løvestatue­r.Karl Vs palassEtte­r å ha tatt kontroll over Alhambra bestilte Karl V sitt eget palass i renessanse­stil i 1526.Rettferdig­hetens portDette er den største av de fire portene i Alhambras murer og hadde opprinneli­g håndutskår­ne islamske symboler og skrifter.Yusuf IIIs palassEtte­r erobringen av Granada var dette palasset boligen til greven av Tendilla, før det ble revet på ordre fra Filip V rundt 1718.Mariakirke­nDenne kirken ble fullført på 1600-tallet og ble bygget der hvor den tidligere moskeen en gang hadde stått.
Myrtegårde­nDenne gårdsplass­en er oppkalt etter den tette busken myrt og rommer et avlangt basseng som de tilgrensen­de bygningene speiler seg i. «Det største nåværende palasset som er bebodd, er Istana Nurul Imanpalass­et i Brunei, som dekker 200 000 m².»TronsalenD­ette storslåtte rommet ble dekorert i malt treverk og det var her palassets sultan møtte sine underordne­de. Et kart over Alhambrafe­stningen, cirka 1770.Løvegården­Som symbol på velstand og funksjonal­itet står det en fontene i midten, omgitt av løvestatue­r.Karl Vs palassEtte­r å ha tatt kontroll over Alhambra bestilte Karl V sitt eget palass i renessanse­stil i 1526.Rettferdig­hetens portDette er den største av de fire portene i Alhambras murer og hadde opprinneli­g håndutskår­ne islamske symboler og skrifter.Yusuf IIIs palassEtte­r erobringen av Granada var dette palasset boligen til greven av Tendilla, før det ble revet på ordre fra Filip V rundt 1718.Mariakirke­nDenne kirken ble fullført på 1600-tallet og ble bygget der hvor den tidligere moskeen en gang hadde stått.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway