Hyttemagasinet

NÅR DET REGNER:

-

Materialet er gratis. Ideene

får du her.

Lag dine egne smykker! Hvorfor det, tenker du kanskje – det finnes jo så mange dyktige norske smykkedesi­gnere. Men enda morsommere er det å være sin egen smykkedesi­gner, og for barn er det både lærerikt og moro å samle skjell på stranden for så å lage sine egne smykker.

Sommeren er høytid for vandring på stranden, og du har sikkert latt deg fascinere av det du kan finne i fjæra, i sanden. Tomme skjell og sneglehus. Og om du har vært i litt varmere og mer fjerntligg­ende himmelstrø­k er det lov å kalle sneglehuse­ne «konkylier», bare navnet er jo eksotisk nok.

Og om du koser deg med hjerteskje­ll eller blåskjell en kveld, er jo skjellene allerede i hus.

Det behøver verken være vanskelig eller kostbart å lage egne halssmykke­r. Den største utfordring­en får du når du skal lage hull i skjellene: De er svært skjøre og tåler neppe vanlige bor som du bruker i treverk eller metall. Det finnes egne porselensb­or som også brukes blant annet på keramiske fliser.

Det er vanskelig å lage hull i skjellene uten at de sprekker. Skjell som du nylig har plukket opp i et fuktig miljø er lettere å bore i enn gamle skjell du har hatt liggende i lang tid, og selvfølgel­ig – større skjell er lettere å håndtere enn de små.

Porselensb­or får du i ulike størrelser i vanlig jernvarebu­tikker. Sørg for at du har bestemt deg for hvordan skallene skal henges slik at du kan vite hvor du skal bore hullene.

Så er det opp til deg å finne de vakreste skjellene og de beste ideene til hvordan du vil smykket skal se ut.

Hvis du vil ha skjellene helt hvite går det an å legge dem i klorvann et par timer, og om du synes de lukter er det ikke noe i veien for å koke dem.

Vil du lage et halssmykke trenger du en lærsnor eller smykkewire, du trenger en smykkelås og i realiteten ikke så veldig mye annet. Sjekk hos panduro.no og cchobby.no for inspirasjo­n og tips.

Sommeren er høytid for vandring på stranden, og du har sikkert latt deg fascinere

av det du kan finne i fjæra, i sanden.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? I GARNET: Kanskje finner du ikke så fargeglade skjell, men denne enkle ideen blir en super dekorasjon både på hytta og hjemme.
I GARNET: Kanskje finner du ikke så fargeglade skjell, men denne enkle ideen blir en super dekorasjon både på hytta og hjemme.
 ??  ?? På RAMME ALVOR:En billedramm­e blir noe helt annet om du lar barna pynte med skjell.
På RAMME ALVOR:En billedramm­e blir noe helt annet om du lar barna pynte med skjell.
 ??  ?? HELT ENKELT: En krukke, et Norgesglas­s eller lignende, fylt med det du finner på stranden.
HELT ENKELT: En krukke, et Norgesglas­s eller lignende, fylt med det du finner på stranden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway