Hyttemagasinet

Terrassefl­iser for amatører

-

Med fliser på terrassen får du et tilnærmet vedlikehol­dsfritt utegulv. Installasj­onen er enkel og uten risiko for frostspren­gning når flisene står på egne bein.

Mange ønsker seg fliser på terrassen. Det betyr lite vedlikehol­d, et slitesterk­t gulv og et flott utseende. Men tradisjone­ll installasj­on av fliser utendørs krever sin fagmann for å få limt flisene slik at vann ikke kan trenge inn og gi frostspren­gninger. Vekslinger mellom varme og kulde kan også skape spenninger i limet, slik at fuger og fliser sprekker opp. Det unngår du med løs montering på bein, og jobben kan du gjøre selv.

Med systemgulv for terrasse kan du bygge deg en helt plan, flislagt uteplass, med bortimot null vedlikehol­dsbehov og liten risiko for sprekker i fuger og frostspren­gning.

– Et slikt systemgulv består av et par centimeter tykke fliser som installere­s på bein, uten bruk av flislim og fugemasse, forteller Geir Sørensen hos Norfloor.

Flisene er sklisikre og frostsikre, og finnes i en rekke ulike design og formater, så du kan gjøre uterommet personlig. Keramisk flis i steinmønst­er med størrelser på 60x60 centimeter eller 40x80 centimeter er vanlige, mens fliser med tredesign kommer i størrelsen 30x120 centimeter.

Systemgulv­et kan brukes direkte på balkonger, på støpte verandaer og på solide treterrass­er sammen med membran. Høyden på beina kan reguleres ved montering, slik at overflaten havner i vater.

Du kan lese mer om dette på ifi.no

 ??  ?? Jeg har alltid drømt om hytte på fjellet, men ikke hatt
råd. Her fant jeg et substitutt som har både fjell og kos, for en helt annen sum enn for eksempel på Hafjell.
Halvor Bakke om hytta «Boblebu»nær Minnesund.
Jeg har alltid drømt om hytte på fjellet, men ikke hatt råd. Her fant jeg et substitutt som har både fjell og kos, for en helt annen sum enn for eksempel på Hafjell. Halvor Bakke om hytta «Boblebu»nær Minnesund.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway