Hyttemagasinet

Løksuppe med kylling

-

Rens den grillede kyllingen fri for skinn og bein. Del fuglen i biter og sett til side. Skrell løken og skjær den i tynne skriver. Smelt smør i en kjele og fres løken blank. Ha i sukker, hvitløk og timian, fres videre under omrøring til løken er gyllen. Tilsett vin og kraft. Kok opp, senk varmen og la suppen småkoke under lokk i 25 minutter. Legg i kyllingbit­ene og la det hele bli gjennomvar­mt. Smak til med salt og pepper. Server med flatbrød til.

 ??  ??
 ??  ?? (Allium cepa) er en toårig art i narsis narsissfam­ilien. Det finnes mange sorter kepal kepaløk; bunteløk kan være hvit eller rød og m mangler tørt ytterskall, flatløk eller borre borretanel­øk er små og flate, mens hvit, gul og rød kepaløk har navn etter fargen på skal skall og til dels fruktkjøtt. Salatløk mangler tørt ytterskall og er stor og saftig. Stjerneløk eller delikatess­eløk er små og gule, sølvløk er små og hvite, små sølvløk kalles sylteløk. Hvit kepaløk som høstes før markert løkdannels­e kalles vårløk. Sjalottløk og luftløk er begge varianter av kepaløk.
(Allium cepa) er en toårig art i narsis narsissfam­ilien. Det finnes mange sorter kepal kepaløk; bunteløk kan være hvit eller rød og m mangler tørt ytterskall, flatløk eller borre borretanel­øk er små og flate, mens hvit, gul og rød kepaløk har navn etter fargen på skal skall og til dels fruktkjøtt. Salatløk mangler tørt ytterskall og er stor og saftig. Stjerneløk eller delikatess­eløk er små og gule, sølvløk er små og hvite, små sølvløk kalles sylteløk. Hvit kepaløk som høstes før markert løkdannels­e kalles vårløk. Sjalottløk og luftløk er begge varianter av kepaløk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway