Hyttemagasinet

POINT SALAD

-

Laget av: Molly Johnson, Robert Melvin & Shawn Stankewich

AEG (Brettspill.no)

? Hva: Et kortspill som har fått godt med eksponerin­g og mye hyggelig omtale.

? Hvordan: Dette fargerike spillet består av 108 dobbeltsid­ige kort, hvor det på den ene siden er en grønnsak (6 forskjelli­ge) og en salatoppsk­rift på den andre. Salatoppmå skriftene angir hva slags grønnsaker du samle for å få poeng.

Kortene (avhengig av antall spillere) stokkes og fordeles i tre like store bunker med salatoppsk­riften opp. Deretter trekkes to kort fra hver av bunkene og legges på en rekke nedenfor den aktuelle bunken. Disse 6 kortene danner grønnsakma­rkedet. I din tur kan du velge mellom å trekke ett av de tre synlige salatoppsk­riftene øverst i markedet, eller ta to av de tilgjengel­ige grønnsaken­e på markedet. Uavhengig av valg legges de valgte korsalatte­ne i en bunke foran deg. Deretter fylles markedet opp igjen.

Én gang pr. tur kan du velge å snu et oppskrifts­kort i bunken foran deg til grønnbruke­s saksiden. Spillet slutter når alle kortene fra salatbunke­ne og grønnsakma­rkedet er trukket.

Da er det tid for å telle seierspoen­g. Legg opp alle salatkorte­ne på en rad, og legg alle grønnsaken­e i rekker i henhold til type under salatkorte­ne. Så er det bare å se hvor mange salater du har oppfylt (da alle trenger forskjelli­g antall grønnsaker og gir forskjelli­g antall poeng). Men husk: Alle grønnsakko­rt kan flere ganger for å oppfylle krav til salater.

Og ettersom det er like mange poengscori­ngsmulighe­ter som det er grønnsaker i spillet, bør det vaere mulig å finne en mulighet til å få noe ut av kortene du trekker.

? Hvorfor: Spillets tittel er et ordspill på hva mange gamere kaller spill hvor det er mange måter å score poeng på, og passer samtidig godt for selve spillet. Javel, en kan vaere uheldig her, som i alle kortspill, men det er flere måter å komme seg videre på. Velge andre salatkort, eller rett og slett vende opp et tidligere trukket salatkort for heller å la det bli en grønnsak du trenger. Det er jo ikke et dypt stikktagni­ngsspill, men derimot hurtigspil­t familiemor­o, som gjerne umiddelbar­t fører til gjentatte runder.

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway