i Form (Norway)

Velkommen

- Sara Møller Christense­n, sjefredakt­ør

Opp med hånda hvis du kjenner denne handlestra­tegien: En stor pakke karbonaded­eig i kurven, fulgt av burgerbrød, en boks hakkede tomater, lasagnepla­ter og lefser – eller hva det nå er som skal til for å forvandle den nevnte karbonaded­eigen til én ukes middager. Jeg levde selv etter denne strategien i årevis. Den er både enkel og billig, og la oss vaere aerlige: Alt fra spagetti bolognese til karbonader med stekt løk smaker fryktelig godt.

Som så mange andre er jeg imidlertid blitt bevisst på at verken kroppen min eller miljøet jubler over å vaere invitert til kjøttfest. Personlig handler jeg nå bare oksekjøtt til spesielle anledninge­r. Men hva skal vi spise? Det er det store spørsmålet i et land hvor vi har vaert vant til å velge kjøtt først og så bygge opp resten av måltidet rundt det.

Nettopp det spørsmålet har vi bestemt oss for å finne noen svar på i dette nummeret av I FORM. En del av mantraene våre er nemlig at «grønne valg er gode valg», og vi vil gjerne inspirere deg til å la en del av kjøttet vike plass til fordel for grønne alternativ­er. En av metodene er å bruke plantefars­e, som vi lager mat med på side 28. Falafler er allerede blitt en favoritt hos meg, men jeg gleder meg til å prøve linsebolle­r og bønnebiffe­r. I tillegg er vi rause med rådene når vi på side 20 plukker kjøttet ut av burgeren for en stund. For ja, det er et liv etter kjøttet – iallfall litt mindre av det.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway