i Form (Norway)

Vi tester ryggsekker

Til løping, sykling og fotturer også. Med riktig ryggsekk blir det lett å pakke ned klesskift når du skal trene til jobben, eller legge av gårde på langtur. Vi har testet tre modeller til løping og tre til sykling.

-

Hvilken ryggsekk bør du velge?

1 STØRRELSEN Hvor stor sekken skal vaere avhenger i høy grad av hvor mye du skal ha plass til, og om du først og fremst skal løpe, gå eller sykle. Skal du løpe, er det en fordel at den rommer maks 8–10 liter, og skal du sykle, kan du med fordel kjøpe en litt større sekk på opptil 20 liter.

2 PASSFORMEN Sats på en ryggsekk som føles behagelig på og som sitter helt tett inntil kroppen. Det vil si en modell som sitter tett på ryggsøylen og former seg etter kroppen. På den måten unngår du at den hopper og danser når du setter opp farta. Skal ryggsekken brukes til løping, er hoftebelte­t helt avgjørende for komforten. Det flytter nemlig vekta fra rygg og skuldrer, og ned på hoftene.

3 VANNPOSE Mange ryggsekker har en innebygd vannpose, slik at du kan få påfyll via en slange. Det kan anbefales hvis du løper eller sykler langt og har behov for drikke underveis. På kortere turer kan du vente med å fylle flaska, og heller drikke når du kommer fram. Da slipper du plaskelyde­ne fra vannflaska underveis.

 ??  ??
 ??  ?? Bla om og se vår vurdering av seks nyheter.
Bla om og se vår vurdering av seks nyheter.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway