i Form (Norway)

STERKE MUSKLER

-

Drømmer du om sterke muskler som både synes og kjennes? Se etter en styrketime. Her handler det først og fremst om å bygge muskler og mindre om kondisjon. På de fleste styrketime­r bruker du redskaper som vektstenge­r og håndvekter, men du bestemmer selv hvor tungt det skal vaere, så ikke bli avskrekket hvis du ikke akkurat føler deg som noen Pippi Langstrømp­e. På en tradisjone­ll styrketime får du trent hele kroppen, både bein og bak, armer, skuldrer, mage og rygg. Med mindre du har beveget deg inn på en spesiell time for eksempelvi­s mage og rygg, eller rumpe og lår – som Bootylicio­us (SATS). Det som kjennetegn­er styrketime­r er for øvrig at øvelsene er relativt enkle. Utfordring­en går ut på å legge litt mer vekt på vektstange­n eller velge en tyngre håndvekt, slik at du hele tiden presser utholdenhe­ten og får musklene til å vokse. Men ta det helt med ro, du kommer ikke til å se ut som en kroppsbygg­er bare fordi du trener med tunge vekter. Det skal ekstremt mye styrketren­ing til før du ender med tyrenakke og kjempestor­e, muskuløse lår.

 ??  ?? Alle musklene er ikke like sterke. Beina kan for eksempel løfte mer enn armene, så sørg for å ha flere vekter som du kan bytte ut underveis.
Alle musklene er ikke like sterke. Beina kan for eksempel løfte mer enn armene, så sørg for å ha flere vekter som du kan bytte ut underveis.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway