i Form (Norway)

SMIDIGHET OG AVSPENNING

-

I den roligere enden av gruppetime­spekteret finner du timer som yoga og pilates, som handler om smidighet, avspenning, muskelkont­roll og balanse mellom kroppen og psyken. Du bruker som regel bare kroppsvekt og en matte, og her er det ingen høy musikk som dundrer ut av høyttalere­n.

Instruktør­en står heller ikke og roper at du skal ta en til, og så en til. I stedet trener du i en avslappet atmosfaere der det handler mer om å vaere til stede og trekke lufta langt ned i magen. Men selv om du ikke får opp pulsen, jobber fremdeles musklene – spesielt i bekkenbunn­en og i magepartie­t.

Litt forenklet kan man si at pilates har mer fokus på styrke – spesielt i kjernemusk­ulaturen – enn yoga, som har mer fokus på pust og meditasjon. I hovedsak handler begge timene om å holde bestemte stillinger og strekk i lengre tid om gangen. Noen øvelser krever mer teknikk enn andre, men det er ingen grunn til å holde seg unna bare fordi du ikke kan stå på hodet eller nå taerne med strake bein. De aller fleste instruktør­er er fullt klar over at det er store forskjelle­r når det gjelder teknikk og smidighet.

 ??  ?? Barbeint får du bedre kontakt med underlaget når du trener smidighet og avspenning.
Barbeint får du bedre kontakt med underlaget når du trener smidighet og avspenning.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway