i Form (Norway)

18 kveldsritu­aler

-

En god kveldsruti­ne kan ta mange former, men en tommelfing­erregel er at du gjør noe som låser oppmerksom­heten din på én ting om gangen, som å lese i en bok. Da faller hjernen til ro. Det samme gjelder aktivitete­r der du tømmer hodet – som å skrive huskeliste­r. Da får du luftet hjernen og får den til å sette tankene på vent.

Tenk på den siste timen før sengetid som en slags egenpleie der du koser deg med noe som gjør at du slapper av, så lenge det ikke kommer fra en skjerm. Hva det kan vaere, får du hjelp til å finne ut her. Vi har samlet en rekke ideer som alle fungerer godt før sengetid. Plukk fritt fra lista og prøv deg fram helt til du finner de rutinene som virker aller best for nettopp din søvn.

SLÅ AV

1. Sett på en alarm én times tid før sengetid for å bli minnet på at det er tid for å avslutte dagen. 2. Mediter eller gjør pusteøvels­er. Bruk en app hvis du ikke har gjort det før. 3. Skriv ned bekymringe­ne dine, slik at de bor på et papir i stedet for i hodet ditt. 4. Slå av absolutt alle skjermer 1–1,5 timer før sengetid.

GJØR DEG KLAR FOR I MORGEN

5. Forbered frokosten. 6. Legg fram klaer. 7. Pakk det du må ha med til jobben og eventuelt trening. 8. Skriv en huskeliste over morgendage­ns gjøremål.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway