i Form (Norway)

18 morgenruti­ner

-

Når vekkerklok­ka ringer, handler det om å få en best mulig start. Det kan vaere kjempedeil­ig å ligge og dra seg mens klokka teller ned til neste ringing, men slumreknap­pen er noe av det verste du kan finne på å bruke. De minuttene du bruker på å halvsove, burde heller bli brukt på skikkelig kvalitetss­øvn.

Når du først har kommet deg ut av senga, har ansiktet ditt godt av å få så mye dagslys som mulig. Det bidrar til å justere den indre klokka riktig. I tillegg handler det om å fylle på med energi, for eksempel ved hjelp av en sunn og naeringsri­k frokost.

Et annet godt starttips er litt bevegelse etter at kroppen har ligget mange timer i dvale. Nedenfor får du en rekke gode råd om hvordan du kan få alle elementene inn i morgenruti­nen din.

HA GOD TID

1. Stå opp med én gang klokka ringer, og unngå slumreknap­pen. 2. Ta en rask dusj med litt kattevask, og spar den lange dusjen eller badet til senere. 3. Lytt til nyhetene på radio mens du lager frokost og gjør deg klar.

FÅ EN MENTAL KICKSTART

4. Trekk fra gardinene. 5. Åpne vinduene eller gå en liten tur ut hvis det er mulig. 6. Sett på en litt fartsfylt favorittlå­t. 7. Vent med å sjekke mailen og sosiale medier så lenge du kan. 8. Lytt til en motiverend­e eller morsom podkast eller morgensend­ing på radio.

SETT I GANG SYSTEMET

9. Strekk ut hele kroppen med for eksempel litt yoga. 10. Gjør et par armhevinge­r eller et kort treningspr­ogram. Fa inspirasjo­n til kort hjemmetren­ing med «9 er nok»-programmet vårt på side 12. 11. Ha sex. 12. Ta en kald dusj.

FYLL PÅ

13. Spis en fiber- og proteinrik frokost, slik at kroppen får litt å jobbe med fra morgenen av, som havregryn, skyr eller egg. 14. Drikk en kopp kaffe hvis du har lyst. 15. Drikk et stort glass vann.

FORBERED DEG PÅ DAGEN

16. Gjør en liten oppgave, som å re opp senga. 17. Gå gjennom huskelista eller skriv en, slik at du får oversikt over dagen. 18. Sett et positivt mål eller mantra for dagen, som for eksempel: «I dag skal jeg huske å nyte de enkle tingene i livet.»

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Et glass vann om morgenen er bra for systemet etter en natt der du ikke har fått fylt opp vaeskelagr­ene.
Et glass vann om morgenen er bra for systemet etter en natt der du ikke har fått fylt opp vaeskelagr­ene.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway