i Form (Norway)

5 spørsmål til deg som skal kjøpe ny seng

-

? Hvilken type seng liker du aller best?

Vil du ha noe spesielt, som en justerbar seng eller kontinenta­lmadrass? Hvem skal sove i senga, og hvor mye plass kreves? Har du en partner, så tenk gjennom om dere skal ha et skille i madrassen.

? Har du spesielle behov?

Har du en gammel skade du må ta hensyn til? En justerbar seng kan for eksempel avlaste ryggen ved å heve fotenden. Hvis du er mye plaget av varme når du skal sove, og svetter mye, så sats på materialer som puster.

? Hvor mykt vil du ligge?

Tidligere fikk alle med ryggsmerte­r høre at de skulle velge en hard madrass. I dag tilpasses madrassens fasthet etter spesielt vekt og kroppsbygn­ing, men begynn med å finne ut hva du egentlig liker best.

? Hvor høy og bred er du?

En tommelfing­erregel sier at din høyde pluss 20 centimeter er en grei lengde på senga, mens 90 centimeter bredde passer for de fleste. Vekt og kroppsbygn­ing er viktige faktorer for valg av madrass. Jo tyngre du er, jo fastere underlag.

? Får du testet madrassen?

En ny seng krever tilvenning, så kjøp den helst i en butikk som lar deg teste madrassen i minimum seks uker. Da har du en mulighet til å bytte til en hardere eller mykere variant.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway