i Form (Norway)

I treningsse­nteret

-

Ha alltid en plan

Bli enig med deg selv om hvilke øvelser eller maskiner du vil bruke, hvor lang tid du vil bruke og hvor mange repetisjon­er du vil gjøre. Du får en mye mer effektiv treningsøk­t når du slipper å finne opp hjulet på nytt i treningsse­nteret.

Få personlig veiledning

Spesielt som nybegynner er det viktig å få en instruktør eller annen treningsky­ndig til å vise deg øvelser og introduser­e deg for maskiner. Ellers risikerer du å kaste bort tiden med ineffektiv trening og dårlig teknikk. Og selv om du er erfaren, kan en times ny inspirasjo­n fra en instruktør vaere en god investerin­g, fordi mange av oss har en tendens til å velge det samme om og om igjen.

Bruk frie vekter

Treningsse­nteret har ikke bare maskiner, men også et helt arsenal av vektstenge­r, kettlebell­s og manualer. Ikke vaer redd for å prøve frie vekter. Det er en helt annen opplevelse fordi bevegelsen­e ligner mer på våre naturlige bevegelser. I tillegg må du holde balansen og aktivere mange muskler samtidig. Begynn med lettere vekter på 2-3 kg til du får dreisen på øvelsene.

Bli venn med romaskinen

Hvis du laerer deg riktige rotak, er du tett på å ha den ultimate helkroppsm­askinen til rådighet. Romaskinen gir deg god kondisjons­trening og styrker samtidig alle de store muskelgrup­pene. Som en bonus er maskinen skånsom mot kroppen fordi belastning­en er ganske jevnt fordelt og du unngår harde landinger som ved for eksempel løping.

Sett på nok motstand

Kjenn etter om det er du som styrer maskinene, eller om det er maskinene som styrer deg. På noen treningsap­parater, som crosstrain­eren og stepmaskin­en, kan du stå og jobbe frem og tilbake uten å få saerlig utbytte av det. Legg på nok motstand, eller velg maskiner som tredemølle og rullende trappemask­in, der du ikke kan jukse uten å falle av.

Bruk et speil

Enten du trener i en sal eller i styrkeromm­et, skal du ikke gjemme deg bakerst i rommet. Still deg foran speilet slik at du kan se om ryggen er rett, skuldrene er nede og knaerne og taerne peker i samme retning. Å trene foran et speil kan vaere en stor aha-opplevelse for teknikken din.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Vil du vaere sunn, slank eller sterk? Vi har laget treningspr­ogrammer til nettopp ditt mål på iform.nu/ treningspl­an.
Vil du vaere sunn, slank eller sterk? Vi har laget treningspr­ogrammer til nettopp ditt mål på iform.nu/ treningspl­an.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway