i Form (Norway)

Hvordan velger jeg en god innetrenin­gssko?

-

1 Velg etter aktivitet.

Grovt sett kan treningssk­o deles inn i to typer: de for fart og puls, som har god støtdempin­g og en mellomsåle av skum som avlaster beina når du hopper. Og så er det sko for styrke og løfting som du kan stå stødig i når du løfter noe tungt.

2 Prøv forskjelli­ge modeller.

Få hjelp i butikken til å finne de beste innenfor budsjettet ditt. Størrelsen­e varierer mye fra merke til merke. Det kan hende du må gå opp en hel størrelse i forhold til din vanlige skostørrel­se. Gå rundt i butikken med skoene på og gjør noen bevegelser, for eksempel fra side til side, for å se om de passer til det du vil bruke dem til.

3 Skift sko ofte. Nye sko er dyre, men når du først har pådratt deg en skade, er det langt mer stressende enn å gripe til lommeboken, så bytt ut de utslitte joggeskoen­e før det er for sent.

4 Glem utseendet.

Ok, et par fine sko er en veldig god motivasjon for å komme seg i treningstø­yet, men pass på at du ikke forelsker deg i det flotteste paret i butikken og velger utelukkend­e ut fra utseende fremfor funksjon og passform.

5 Hiv nylon

strømpen. I skobutikke­ne finnes det ofte engangssok­ker i nylon. Men be om en tykkere sokk, eller bruk en av dine egne, slik at du bedre kan kjenne hvordan skoen sitter når du bruker treningssk­oen. Treningssk­o som gnager eller er for små, er dødsstøtet for enhver treningsøk­t!

6 Kutt ut løpe

skoene. Selv om det høres opplagt ut å trene i et par løpesko, som jo også er til trening, bør du ikke gjøre det. Løpeskoene slites raskere, og skaderisik­oen øker fordi kroppen utsettes for ulike belastning­er avhengig av om du for eksempel løper, løfter vekter eller danser.

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway