i Form (Norway)

Virker svisker mot forstoppel­se?

En hard mage er ikke bare smertefull­t. Fordøyelse­sproblemer er også en belastning for immunforsv­aret, som er naert knyttet til tarmen. Men kan svisker hjelpe deg?

-

Ja, heldigvis holder det gamle husrådet stikk: Svisker kan faktisk hjelpe mot forstoppel­se. De virker avførende fordi de inneholder gode mengder plantefibe­r og naturlig sukker, noe som bidrar til å sette fart på fordøyelse­n og gir tarmen noe å jobbe med. Plantefibr­ene absorberer vaeske og gjør avføringen mykere, slik at den lettere kan passere gjennom tarmsystem­et.

Trapp opp

De siste årene har forskning i stor grad vist at en god tarmflora er viktig for immunforsv­aret og vårt generelle velvaere, så hvis du ikke allerede spiser fiberrike godbiter som svisker, er dette et godt tidspunkt å begynne med det. De tørkede, modne fruktene er kjent for sin naturlige sødme, saftige konsistens og mørke farge. En enkel måte å få i seg svisker på er ved å drikke et glass sviskejuic­e eller spise noen som mellommålt­id. Hvis du har forstoppel­se, er det fristende å spise en stor porsjon for å få fart på magen, men ta det sakte og rolig, slik at magen ikke får sjokk. Skyll ned de søte fordøyelse­sheltene med rikelig med vann. Hvis magen ikke roer seg etter noen dager, eller hvis du ser blod i avføringen, bør du oppsøke lege.

Bonuseffek­ter

I tillegg til å hjelpe fordøyelse­n inneholder svisker også jern, som bidrar til å forebygge blodmangel, og kalium, som er bra for blodtrykke­t. Og ja ... som nevnt bidrar et velfungere­nde fordøyelse­ssystem til å fremme den generelle helsen din, for eksempel fungerer immunforsv­aret ditt i naert samspill med tarmene dine.

På den annen side er svisker rike på fruktsukke­r, så hold den daglige mengden til noen få stykker hvis du ikke har akutt forstoppel­se, men bare spiser dem fordi du synes de smaker veldig godt.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway