i Form (Norway)

Alt det praktiske

- Og

Kan jeg egentlig lage pesto uten en blender?

Ja, absolutt, og her er to metoder du kan velge mellom.

1.

Med en skarp kniv kan du finhakke alle ingrediens­ene. Det gir en litt grov tekstur, og blir både godt og lekkert.

2.

Du kan også vaere autentisk og lage den grønne dippen slik italienern­e opprinneli­g gjorde det. Nemlig ved å knuse den i en morter. Det er faktisk herfra den har fått navnet sitt.

Ordet pesto kommer fra det italienske ordet pestare, som betyr "å knuse".

Det tar litt tid og tålmodighe­t å bruke denne metoden, men til gjengjeld kan du skryte av autensitet­en når du serverer den.

Risting gir mer smak

Rist pinjekjern­er, mandler eller det du ellers bruker av nøtter eller kjerner i en tørr panne før du blender. Det tar noen ekstra minutter, men du får til gjengjeld mye mer smak.

Hvorfor blir pestoen min bitter? Hvor lenge kan pesto holde seg?

Holdbarhet­en til hjemmelage­t pesto er 4-5 dager i kjøleskape­t. Sørg for at glasset er helt rent og lukk det med et tettsitten­de lokk. Bruk kun rene skjeer i glasset.

Hell et tynt lag olje på toppen som et ekstra tett lokk. Da holder den seg bedre.

Kan jeg fryse pesto?

Ja, det kan du. Og det kan vaere praktisk hvis du har mye urter i hagen som du trenger å bruke før kulden setter inn.

For bedre smak kan du vente med å tilsette finrevet parmesan til etter tining.

Frys inn i små porsjoner, for eksempel i små bokser med lokk slik at du enkelt kan ta ut en boks om gangen. La pestoen tine i kjøleskape­t.

Maks. 6 måneder.

fryser: Holdbarhet i Kan jeg varme opp pesto?

Ja, det er ikke noe problem. Men vanligvis vil du ikke varme den separat, men sammen med annen mat. Det kan for eksempel vaere lurt å blande nykokt pasta med pesto eller pensle laksebiten­e med den grønne dippen før du setter dem i ovnen.

Det kan vaere flere grunner til det, men hvis du følger disse fire tipsene, er vi ganske sikre på at pestoen din ikke vil ha det minste snev av bitterhet. Noen olivenolje­r har en litt bitter smak. Velg en du liker. Unnlat å blende for lenge. Jo kortere tid, desto bedre. Blend ikke med hvitløk. rør dem inn etterpå. Da kan du også tilsette litt om gangen til du treffer riktig smak. Er skaden skjedd, og pestoen smaker bittert, så prøv å tilsette litt sitronsaft.

Press i stedet feddene i en hvitløkspr­esse,

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway