i Form (Norway)

5 tips til TREDEMØLLA

Selv om vintertren­ing har sin sjarme, er det fint å kunne flytte løpeturene innendørs når det er kaldt ute. Heldigvis kan du holde formen på tredemølla uten å kjede deg i hjel. Vi viser hvordan du bruker apparatet mest effektivt.

-

Den første gangen du setter føttene på det rullende underlaget, er det lurt å starte rolig. Begynn for eksempel med å gå i et passe tempo, og øk farta gradvis til du finner rytmen. Husk at du alltid kan trykke på den røde stoppknapp­en hvis beina plutselig ikke klarer å henge med.

1 Bli fortrolig med mølla 2 Varier, så blir det morsommere

For at det ikke skal bli kjedelig, er det lurt å spare de lange turene til utetrening­en. Utnytt heller alle muligheten­e mølla gir til å styre tempo og stigninger til å få et morsomt og variert program. Du kan også se på TV eller lytte til en podkast underveis. Eller plasser en venninne på mølla ved siden av, slik at dere kan snakke sammen i starten og konkurrere på slutten.

3 Jobb med teknikken

Det rullende båndet er perfekt egnet til teknikktre­ning, siden du kan holde et jevnt tempo uten å tenke på verken vaer eller humper i veien. Bruk tiden på en liten kroppsskan­ning, der du fokuserer på å løpe med rett kropp og avslappede skuldre og hender, holder armene bøyd i 90-graders vinkel langs kroppen og lander midt på foten, ikke på haelen.

4 Kle deg lett og luftig

Selv om du har mye løpetøy, er det ikke sikkert det fungerer på senteret. Trass i luftkondis­joneringen får du jo ikke den samme avkjølende effekten fra vinden inne på mølla. Så ta på deg noe luftig, som shorts og en topp. Husk også vann, og drikk jevnlig. De aller fleste tredemølle­r har en flaskehold­er.

5 Programmer som bedrer formen

Muligheten­e tredemølla gir til å variere tempo og stigning, virker ikke bare motiverend­e. Du kan også løfte formen til nye høyder. Prøv for eksempel disse to programmen­e.

INTERVALLP­ROGRAM

● Varm opp med 5 minutter rolig løping fulgt av 5 minutter der tempoet økes hvert minutt.

● Løp 8 x 1 minutt i høyt tempo med 30 sekunder rolig løping mellom hvert intervall.

● Avslutt med 5 minutter rolig løping.

BAKKEPROGR­AM

● Varm opp med 5–10 minutter i rolig tempo.

● Løp 3 x 1 minutt med fire prosent stigning, så 3 x 1 minutt med tre prosent, og til slutt 3 x 1 minutt med to prosent. Løp rolig 1 minutt flatt mellom hvert intervall.

● Avslutt med 5 minutter rolig løping.

 ?? ??
 ?? ?? Tredemølla kan også brukes til en kjapp avslutning etter styrketren­ingen. Det er veldig sunt å få opp pulsen!
Tredemølla kan også brukes til en kjapp avslutning etter styrketren­ingen. Det er veldig sunt å få opp pulsen!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway