i Form (Norway)

10 tips til kreativ avslapping

-

Husk alle gode ideer du får ved å skrive dem ned i notatblokk­a på mobilen. Gå inn på Pinterest og søk på «DIY». Der finner du masse inspirasjo­n.

Ta et kurs

Utfold deg kreativt sammen med andre på for eksempel et kveldskurs. Da skaper du noe samtidig som du er en del av et fellesskap, og begge deler er viktig for helsa.

Pakk inn

Skjem bort dine naermeste med pent innpakkede gaver der du har jobbet mye med detaljene. Pynt med fjaer, sløyfer, kongler eller hvorfor ikke en krydderurt­stilk?

Hopp på strikkebøl­gen

Å strikke er blitt trendy, og dessuten er det sunt. I tillegg til den tilfredsst­illende følelsen av å lage noe selv, har strikking flere av de samme effektene som yoga på for eksempel blodtrykke­t og konsentras­jonsevnen. Begge aktivitete­ne består av mange repetisjon­er og krever at du er helt til stede.

Ta med naturen inn

Naturen er et veritabelt skattkamme­r med materialer til alt av gjør det selvprosje­kter. Lag for eksempel vakre kranser av blader, greiner og baer fra skogen, eller press små blomster som du pynter gaver med eller legger sammen med et håndskreve­t brev.

PS: Det virker avslappend­e å gå tur i grønne omgivelser, så når du er i skogen og leter etter pynt, slår du to fluer i ett smekk.

Slipp løs din indre konditor

Forvandle kjøkkenet til en miniutgave av «Hele Norge baker» og eksperimen­ter med fondant, mousse og glasering. Bruk fantasien og bytt gjerne ut noen av ingrediens­ene med sunnere alternativ­er.

Brett deg glad

Har du prøvd den japanske brettekuns­ten origami? Utfordring­en er å forvandle en bit papir til en form uten å skjaere eller bruke lim, og det krever full konsentras­jon.

Lag din egen kokebok

Du lagde en gang en utrolig god rett, men nå husker du ikke hvordan du gjorde det. Høres det kjent ut? Skriv ned favorittop­pskriftene i din egen kokebok! Vaer litt kreativ og pynt med tegninger og bilder av den ferdige retten.

Mal deg rolig

Å male kan sammenlign­es med å meditere, fordi det virker så beroligend­e. Er du ikke akkurat noe naturtalen­t, så start med en malebok for voksne.

 ?? ?? Vi har strikket sammen en liten artikkel om hvor sunt det er å vaere kreativ.
Vi har strikket sammen en liten artikkel om hvor sunt det er å vaere kreativ.
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway