i Form (Norway)

Hva må jeg kjøpe?

-

Du kan egentlig bare sette i gang, men hvis du vil vaere litt forberedt, kan du gjøre en liten kjøkkengje­nnomgang.

KJEKT Å HA

● Et lager av langtidsho­ldbare grønnsaker. Fyll fryseren med spinat, brokkoli og grønnkål. De frosne variantene egner seg ikke til salater, men er gode i varmretter og smoothies.

● Hvis du ikke allerede har det, anbefaler vi på det sterkeste at du investerer i skarpe kniver og et enkelt mandolinje­rn eller en spiralizer. Da blir det mye morsommere å hakke grønnsaker.

● Kjøp gjerne et lite lager av olivenolje, havregryn, nøtter, mandler og mørk sjokolade.

● Å gå 30 minutter om dagen krever ikke noe utstyr. Men hvis du bare har stiletthae­ler i skapet, anbefaler vi at du skaffer deg et par gode sko.

● Hvis du liker å følge med på hvor mange skritt du går, bør du vurdere å kjøpe en skrittelle­r. Mange studier underbygge­r etter hvert hvor viktig den er for motivasjon­en vår til å gå nok i hverdagen.

● Det er ikke et krav at du trener noe annet enn å gå 30 minutter om dagen. Men mange vil etter hvert få lyst til å bevege seg mer, og da er det fint å ha en matte du kan bruke til styrke- og tøyningstr­ening.

● Har du en behagelig dyne, som passer til temperatur­en på soverommet? Hvis ikke, kan det hende du bør skaffe deg en. “Hva har det med dette å gjøre?”, tenker du kanskje. Vi lar det vaere en cliffhange­r til en av de kommende utgavene ...

SMART Å FJERNE

● Tøm godteriska­pet, kontorskuf­fen og hanskeromm­et for myslibarer, lakris og kjeks. Hvis det finnes godteri, chips og kaker i naerheten, er det for mange av oss altfor fristende å spise det når vi er slitne eller trangen melder seg.

● Hvis du har kjøleskape­t fullt av brus, rosévin eller saft, kan du gjemme det bort i en pappeske et sted der det ikke er synlig og kaldt. Da får du tid til å tenke deg om før du automatisk tar deg et glass – og hvem vil vel ha en lunken cola?

● Spiser du normalt hvir pasta, ris og brød, så bytt det ut med fullkornsu­tgaver.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway