i Form (Norway)

Vekttapet mitt holder fortsatt – 4 år etter

-

For fire år siden ønsket Hanne Staack å fornye hele garderoben sin. Hun hadde gått ned 5 kilo, og de gamle klaerne var blitt altfor store. I dag sitter de "nye klaerne" fortsatt perfekt på Hanne, for kiloene har ikke kommet tilbake. Faktisk har hun gått ned ytterliger­e 1,5 kilo.

Hun gikk ned i vekt ved å følge de seks prinsippen­e vi har presentert for deg her, og som fortsatt er Hannes rettesnor.

“Jeg har vaert på dietter før der jeg raskt har lagt på meg igjen, men dette er annerledes. Det er ikke en slankekur med en streng diettplan, men en livsstil. Du skal bare følge 6 enkle prinsipper, og de er enkle å holde fast på,” sier Hanne.

Mer grønt

Den største endringen for Hanne har helt klart vaert mengden grønnsaker.

“Jeg får nok ikke i meg 1 kilo grønt om dagen, men jeg spiser grønnsaker morgen, middag og kveld, så det blir i hvert fall 700-800 gram. Og det er mye mer enn jeg fikk i meg før,” forteller Hanne.

En annen ting som har endret seg i Hannes kostholdsv­aner, er mengden søtsaker. Tidligere var hun ganske søtsulten og spesielt glad i sjokolade. I dag har hun et mye mer bevisst forhold til søtsaker.

"Jeg kan fortsatt ha lyst på sjokolade, men jeg er veldig bevisst på at det ikke er hverdagsko­st. Jeg er ingen fanatiker, og hvis jeg for eksempel er i bursdagsse­lskap, kan jeg godt ta et kakestykke – jeg går bare ikke hjem og fortsetter. Derfor sørger jeg også for ikke å ha slikt i huset.”

Går hver eneste dag

Hanne har tidligere vaert ivrig løper, men det satte slitasjegi­kt i det ene kneet en stopper for. Et av prinsippen­e i “Spis sunt – for alltid” er at man skal ut å gå hver eneste dag, og det har Hanne kastet seg over i stedet for løping.

"Jeg er så glad for at jeg har begynt å gå, og jeg går så mye som mulig", sier Hanne og forteller at hun skal ut og spise middag med noen venner samme kveld. Det er 4,5 kilometer til restaurant­en, men hun går selvfølgel­ig både ut og hjem.

Hanne har også kjøpt en el-sykkel, som hun vanligvis tilbakeleg­ger et sted mellom 500 og 800 kilometer på i måneden. I tillegg styrketren­er hun hjemme på stuegulvet.

"For meg har det fungert å se på dette som en livsstilse­ndring og ikke en kur som skal fullføres," avslutter hun.

Hanne var en av de opprinneli­ge deltakerne, som fikk stor effekt av programmet.

 ?? ?? I 2019 begynte Hanne å leve etter prinsippen­e – og det gjør hun fortsatt.Varig vektnedgan­g, faerre kneproblem­er, god søvn og mer energi er blant fordelene.
I 2019 begynte Hanne å leve etter prinsippen­e – og det gjør hun fortsatt.Varig vektnedgan­g, faerre kneproblem­er, god søvn og mer energi er blant fordelene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway