Illustrert Vitenskap (Norway)

Kan du styre nysgjerrig­heten?

-

«Er det egentlig så viktig hva T. rex veide? Det er ikke lenger noen fare for å støte på den når man går en tur i skogen. Og hvorfor er det interessan­t hva universets første molekyl var for noe? Mye annet spennende må da ha hendt i de siste 13 milliarder årene.» Kanskje du i et kort øyeblikk tenker noe slikt når du leser innholdsfo­rtegnelsen – men du kan ikke la vaere å lese videre, for selv om du ikke har stilt spørsmålen­e selv, MÅ du bare vite svaret. Slik er det å vaere nysgjerrig anlagt. Og det er noe du har til felles med forskere over hele verden. For dem er intet emne for smalt, og ingen spørsmål er for merkelige. Og når du leser artiklene om kolossen T. rex (side 54) og den første ingrediens­en til ursuppen (side 62) og de andre artiklene i dette nummeret, vil du også oppdage at nysgjerrig­heten fører til massevis av spennende svar

– og enda flere spennende spørsmål.

Nysgjerrig­het er faktisk en så sterk drivkraft at det er vanskelig å motstå den. Mange av våre lesere vi bli sterkt fristet til å hoppe framover i bladet når vi kan friste medat vi på side 70 røper hvem som vil vinne kampen mellom en kenguru og en sjøkneler. Det kan vaere greit å vite.

Er det egentlig så viktig hva T. rex veide? Det er ikke lenger noen fare for å støte på den når man går en tur i skogen.

Lars Nygaard ⁄ Redaktør

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway