Kom i gang med Yoga

Savasana

DØDMANNSST­ILLING

-

l Legg deg på ryggen med armene i behagelig avstand fra kroppen og håndflaten­e vendt oppover. Strekk ut beina, plasser føttene i litt mer enn en hoftebredd­es avstand og la dem falle avslappet ut til siden.

l Vrikk litt på overkroppe­n for å legge den godt ned mot underlaget. Sjekk at armer og bein ligger symmetrisk, og legg midten av bakhodet mot underlaget. Lukk øynene forsiktig.

l Gi først slipp på eventuelle spenninger i kroppen, og la dem renne ned i underlaget med hvert utpust.

l Pust jevnt og langsomt med magen, kjenn at øyelokkene er tunge, og at kjeven og magen er avslappet. Hvil noen sekunder, pust deretter langsommer­e og dypere – utpusten skal være noe lengre enn innpusten. Fortsett å la eventuelle spenninger renne ut av kroppen hver gang du puster ut.

l Pust normalt og hvil deg i 5–10 minutter. Legg merke til om du kjenner at kroppen utvider seg når du puster inn, og at den mykner når du puster ut.

l Beveg fingre og tær forsiktig for å komme ut av posisjonen. La hendene gli ut til sidene og over hodet, og strekk kroppen forsiktig – fra føttene til fingertupp­ene. Dra knærne sakte opp mot brystet, rull deg over mot høyre, og hvil et par sekunder. Skyv deg så opp i sittende stilling med venstre hånd.

Tips Det kan være lurt å legge en ertepose over øynene for å klare å slappe fullstendi­g av. Posen stenger lyset ute, samtidig som vekten på øyelokkene virker beroligend­e på nervesyste­met.

FORDELER

✦ Roer sinnet

✦ Balanserer kropp, sjel og tanker

✦ Oppkvikken­de

✦ Motvirker utmattelse

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway