Komputer for alle (Norway)

Bruk skjermen bedre

Vinduene i Windows 10 er smartere enn du tror. Det er saerlig én funksjon som gjør det lett å jobbe med flere programvin­duer samtidig.

- Journalist Mathias Alsted Lund Flinck

Windows 10 har blitt mye bedre til å styre åpne vinduer. Vi gjennomgår de viktigste nyhetene som gir best mulig utnyttelse av skjermarea­let.

Ofte er det de små og enkle verktøyene man har mest nytte av. Slik er det også i Windows 10, der en liten funksjon i forbindels­e med programvin­duene er blant de aller beste. Ved hjelp av den kan du raskt sidestille to eller flere vinduer slik at du kan bruke dem samtidig. Metoden er saerdeles nyttig når du for eksempel skal overføre filer mellom to mapper som ligger på forskjelli­ge steder i utforskere­n, eller hvis du vil følge med på innboksen i epostprogr­ammet samtidig som du besøker nettsider.

Også i tidligere versjoner av Windows har det vaert mulig å legge to vinduer ved siden av hverandre. Forskjelle­n er at du nå får hjelp med plassering­en. Ved å flytte et vindu på den riktige måten, kan du på et blunk få det til å dekke enten hele, halvparten eller en firedel av skjermen. Når du velger halvparten av skjermen, vil Windows spørre om hvilket åpent programvin­du som skal fylle den andre halvdelen. Deretter kan du trekke skillelinj­en mellom de to vinduene mot venstre eller høyre hvis du vil at de skal ha ulik størrelse. Det er nemlig ingenting i veien for at du lar det ene vinduet dekke en tredel av skjermen, mens det andre dekker de siste to tredelene.

Denne inndelinge­n av skjermen kan kanskje høres ut som en omstendeli­g prosess, men det er faktisk veldig enkelt, og med de to sidestilte vinduene blir det lettere enn noensinne å få gjort det man skal i Windows.

 ??  ??
 ??  ?? Her er skjermen delt i to: til høyre innboksen for epost, og til venstre en utvalgt hjemmeside i nettlesere­n.
Her er skjermen delt i to: til høyre innboksen for epost, og til venstre en utvalgt hjemmeside i nettlesere­n.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway