Komputer for alle (Norway)

Slik samler du alle bildene på ett sted

Med Googles fotoverktø­y behøver du aldri mer å vaere redd for å miste et bilde. Her viser vi hvordan du bruker det smarte verktøyet Google Foto.

- Journalist Niklas Ernst

Du har bilder på pc-en, på mobilen og på nettet. Hadde det ikke vaere fint hvis alt var samlet på ett sted? Det er mulig med Google Foto, som vi gjennomgår i syvende del av Google-skolen.

Hvor er egentlig alle bildene fra fjorårets ferie i Frankrike, eller alle bildene fra hytta? De digitale bildesamli­ngene blir stadig større, og det kan vaere svaert vanskelig å holde orden på alt sammen, som gjerne ligger på både pc, mobiltelef­on og eksterne harddisker. Da er det godt at Google Foto finnes. Tjenesten gjør det nemlig til en lek å få full oversikt over alle bilder og videoer. Det er flere grunner til at Google Foto er et smart verktøy: For det første er det lett å organisere bildene du har liggende på datamaskin­en i album på nettet. Dermed har du alltid tilgang til dem, uansett hvor du er, og du risikerer aldri å miste dem, selv om mobil eller datamaskin blir stjålet. Dessuten er det en enkel sak å dele bilder eller album med familie og venner med noen få museklikk, slik at enda flere får glede av blinkskudd­ene dine.

Intelligen­t søkefunksj­on

For det andre inneholder Google Foto en utrolig god søkefunksj­on som sparer deg for mye tid når du prøver å finne det rette bildet. Du kan for eksempel søke på ”Frankrike”, så ser du raskt alle bilder du har tatt i Frankrike. På samme måte kan du søke på ”hund” og se alle hundebilde­r du har tatt. Eller du kan ganske enkelt søke på adressen til hytta og få vist alle bildene som er tatt nettopp der.

Alt dette er likevel bare toppen av isfjellet. Google Foto kan for eksempel også behandle bildene automatisk – eller lage korte, innbydende filmer hvis du for eksempel har vaert på ferie. Du kan også ta deg av bildebehan­dlingen selv, ettersom tjenesten inneholder et omfattende bildebehan­dlingsverk­tøy.

Kort fortalt er faktisk Google Foto alt du trenger til bildene dine. Tjenesten tar seg av oppbevarin­g, organiseri­ng, redigering og deling på både pc og mobil. På de neste sidene viser vi hvordan du kommer i gang med verktøyet. Forutsetni­ngen for å bruke Google Foto er at du har en Googlekont­o. Har du ikke en allerede, kan du se hvordan du får en her:

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Når du har Google Foto på telefonen, lastes alle bilder automatisk opp til Google Foto. Dermed kan du se dem på dataskjerm­en noen sekunder etter at du har tatt dem med telefonen. Selv om du mister mobilen, har du altså fortsatt tilgang alle bildene og videoene – og når du får ny telefon, har du allerede tilgang til bildene med Google Foto.
Når du har Google Foto på telefonen, lastes alle bilder automatisk opp til Google Foto. Dermed kan du se dem på dataskjerm­en noen sekunder etter at du har tatt dem med telefonen. Selv om du mister mobilen, har du altså fortsatt tilgang alle bildene og videoene – og når du får ny telefon, har du allerede tilgang til bildene med Google Foto.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway