Komputer for alle (Norway)

Slett duplikatfi­lene

Har du mange videoer og bilder på harddisken – og flere kopier av dem på samme disk? Da er det hjelp å få med et nytt verktøy som effektivt fjerner alle duplikater.

- Journalist Martin Haverholm

Et nytt program i Fordelsson­en luker vekk unødvendig­e filer som du har to eller flere eksemplare­r av.

De fleste har mengder av videoer, musikk og bilder liggende på maskinens interne harddisk. Etter hvert som du flytter rundt på filene og kopierer fra minnekort til harddisk, oppstår det i tillegg ofte duplikater av filene. Kanskje kommer du til å overføre den samme filen to ganger, men til forskjelli­ge mapper på maskinen. Det kan også tenkes at du redigerer filen, men glemmer å slette originalen (hvis det var det du hadde tenkt), eller kanskje du har flyttet alle de gamle filene til en ny harddisk og har oversett en undermappe full av filer da du slettet alt fra den gamle harddisken. Årsakene kan vaere mange, men resultatet er alltid det samme: en stor mengde med ubrukelige dobbeltgje­ngere som bare ligger der og tar opp dyrebar plass på maskinen.

Nå finnes det heldigvis en enkel løsning for å bli kvitt plasstyven­e: Auslogics Duplicate File Finder både finner og sletter duplikaten­e. Programmet er en grundig og oversiktli­g løsning når du har behov for å finne duplikatfi­ler: Du velger selv hvilke disker og mapper som skal gjennomsøk­es, slik at du for eksempel kan utelate disken med sikkerhets­kopier, der poenget nettopp er å ha en kopi av viktige filer. Du kan også velge hvilke filtyper du vil se etter – fint hvis du bare vil lete etter overflødig­e video-, lyd- og bildefiler.

Når du først har satt opp Auslogics Duplicate File Finder én gang, behøver du ikke å gjøre det igjen.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway