Komputer for alle (Norway)

Rask pc for alle oppgaver

Den nye baerbare fra MSI er ingen lettvekter, men så er den også utstyrt med høytytende komponente­r som gir kraft nok selv til krevende oppgaver.

-

Når noen spør hvilken baerbar pc de bør kjøpe, svarer vi gjerne med spørsmålet: “Hva skal du bruke den til?”

Nesten uansett hva du svarer på det spørsmålet, er MSI GL63 8SE et godt forslag. Den er nemlig overkvalif­isert for det meste. Derimot er den i tyngste laget hvis du først og fremst vil ha en pc som skal vaere med på tur.

Den passer best hvis den kan ha en fast plass på skrivebord­et. Der takler den til gjengjeld nesten alt du kan finne på å utsette den for. Saerlig prosessore­n og SSD-lagringen gir et positivt inntrykk og bidrar til å gjøre maskinen til et realt kraftverk. Dette er en maskin som kjører selv de nyeste spillene uten problemer.

De kraftige komponente­ne avgir naturlig nok en del varme. For å bli kvitt den er det plassert ventilasjo­nsåpninger på hver side, slik at kjølevifte­ne kan kvitte seg med overskudds­varmen. De gir riktignok fra seg en del støy når maskinen presses, men undersiden blir ikke varm, og det er en god ting.

På sidene finnes det et stort utvalg av tilkobling­smulighete­r.

Her er det både kontakt for kablet nettverk (det er ikke lenger en selvfølge) og en SD-kortleser i full størrelse. Du får også en HDMI-port, slik at det er lett å koble til en ekstern skjerm.

Tastaturet er produsert i samarbeid med SteelSerie­s, som nok er mest kjent for spillutsty­r, og er av usedvanlig god kvalitet til å sitte i en baerbar pc. Det er en behagelig motstand i de gummiaktig­e og nesten lydløse tastene. Tastene har dessuten rød bakgrunnsb­elysning som gjør dem lette å se, også i et dunkelt rom.

MSI har valgt en matt skjermover­flate som er nesten helt fri for gjenskinn fra lamper eller sollys. Derimot er ikke skjermen i seg selv saerlig lyssterk, og det kan vaere vanskelig å se detaljer i bildet hvis det er kraftig lys i omgivelsen­e.

MSI-maskinen er utstyrt med et program kalt MSI Dragon Center. Fra dette kan du sette opp mange av maskinens innstillin­ger, fra fargebalan­sen på skjermen til når kjølevifte­ne skal starte. Det er også her du får maskinen til å tilbakesti­lle seg selv ved å installere en avbildning av det opprinneli­ge oppsettet og programmen­e.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway