Komputer for alle (Norway)

Nytt liv for digitale bilderamme­r

-

Digitale bilderamme­r kom litt i bakgrunnen da nettbrette­ne gjorde sitt inntog i starten på dette tiåret. Skjermen på nettbrette­ne var gjerne av bedre kvalitet. I tillegg fikk man en lang rekke funksjoner og fordeler som de enkle bilderamme­ne ikke kunne måle seg mot. Likevel finnes fortsatt de digitale bilderamme­ne, og Denver Frameo er et godt eksempel på hva de digitale rammene kan som nettbrett ikke er så gode til.

Prisen på Denver Frameo er som for et billig nettbrett, men skjermen er kraftig forbedret sammenlign­et med tidligere generasjon­er. Frameo har et svaert godt og lyssterkt bilde. Når man sitter med rammen i hendene, ser man lett at bildekvali­teten ikke kan måle seg med for eksempel en iPad, men når den står i en hylle litt lenger unna, er bildet lysere og kommer bedre til sin rett enn et tradisjone­lt fotografi i en ramme – og det er nok først og fremst disse Frameoramm­ene er ment å konkurrere med.

Før i tiden var det litt plundrete å legge inn nye bilder i en digital bilderamme. Først måtte man finne frem et SD-kort og legge bildene over på det, og operativsy­stemet i bilderamme­n var ikke alltid like brukervenn­lig.

Det har Denver gjort noe med. Når du skal legge inn nye bilder i rammen, bruker du bare en app på telefonen til å sende bildene via nettet. Appen har tilgang til bildene på telefonen, så det er bare å velge dem du vil ha i rammen og trykke på send. Du kan til og med ha flere rammer knyttet til den samme appen. Det fungerer helt fint og er saerlig smart hvis man har slektninge­r på en annen kant av landet som for eksempel vil følge med på hvordan barnebarna vokser og blomstrer. Et par trykk på telefonen er alt som skal til for å legge inn nye bilder i rammen. Man kan også velge om den skal stå på langs eller på høykant ved å flytte et støtteben på baksiden.

 ??  ?? Flere brukere kan sende bilder til den samme rammen. Alt som skal til, er at de oppgir passordet til rammen i Frameoappe­n. Frameo har en ganske bred kant som minner om passeparto­uten i en tradisjone­ll bilderamme.
Flere brukere kan sende bilder til den samme rammen. Alt som skal til, er at de oppgir passordet til rammen i Frameoappe­n. Frameo har en ganske bred kant som minner om passeparto­uten i en tradisjone­ll bilderamme.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway