Komputer for alle (Norway)

En sikker minnepinne?

-

Kingston IronKey

D300 er en gedigen minnepinne med en vekt på over 50 gram. Den er konstruert av sink – ikke jern, navnet til tross. Grunnen er at sink er mykere enn jern og derfor mer støtabsorb­erende. Til syvende og sist er det jo innholdet på minnepinne­n som skal beskyttes, og da kommer utseendet i andre rekke. Beskyttels­en

er også i en klasse for seg. Før minnepinne­n kan tas i bruk, må man kjøre et program som aktiverer den innebygde kryptering­en. Systemet er basert på AES-256-kryptering, som skal vaere umulig å bryte i løpet av universets levetid. Det blir uansett ikke aktuelt her, for i beste James Bond-stil slettes innholdet på minnepinne­n hvis man oppgir feil passord ti ganger.

Når riktig passord er oppgitt, fungerer IronKey D300 som alle andre minnepinne­r, med én viktig forskjell. Den er nemlig lynrask. Våre målinger viser en skrivehast­ighet på 150 MB/s og en lesehastig­het på hele 250 MB/s. Det er ikke bare bedre enn Kingston lover, men også det raskeste vi noen gang har målt på en minnepinne.

Den er også garantert vanntett til en dybde på én meter og er konstruert for å tåle fall eller å bli overkjørt av en bil. Det ble selvfølgel­ig behørig testet, og selv om det ble et par riper i overflaten og hele dingsen ble litt skjev, hadde det ingenting å si for funksjon og ytelse.

I hvert fall ikke i første omgang. Da vi prøvde minnepinne­n noen uker senere, var det imidlertid ikke mulig å få den til å fungere. Ettersom vanlige minnepinne­r faktisk er ganske robuste hvis man behandler dem med vett og forstand, er det altså lite som rettferdig­gjør den ekstreme prisen for Kingston IronKey D300.

 ??  ??
 ??  ?? IronKey D300 er godt innkapslet, men tålte tross alt ikke å bli overkjørt.
IronKey D300 er godt innkapslet, men tålte tross alt ikke å bli overkjørt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway