Komputer for alle (Norway)

Start med plantegnin­gen

-

Det er mye lettere å innrede hvis du bruker en eksisteren­de plantegnin­g, som du gjerne får når du kjøper en bolig. Her ser du hvordan du importerer en grunnplan når du har lastet ned og installert Sweet Home 3D.

Verktøylin­jen

Du finner en rekke forskjelli­ge verktøy i verktøylin­jen. De viktigste er pilen 1 , hånden 2 og veggen 3 . Pilen bruker du til å klikke på elementer, for eksempel et rom, eller til å markere flere, for eksempel alle veggene. Hånden brukes til å flytte tegningen og navigere. Veggverktø­yet brukes til å tegne vegger over plantegnin­gen.

Inventar

Når du kommer så langt at du skal plassere skap, bord og andre møbler i modellen, finner du dem i oversikten til venstre. Det er en begrenset mengde innredning­sdetaljer i gratisvers­jonen av programmet, men det holder lenge for de fleste. For å legge til for eksempel en sofa klikker du på ”Living room” og drar en sofa over på plantegnin­gen. Senere kan du endre størrelsen og snu på møbelet slik at det passer til rommet.

Oversiktsl­iste

Når du er ferdig med å legge inn vinduer, dører og inventar i boligen, setter programmet automatisk opp en liste over de elementene du har brukt. Det gir god oversikt hvis du vurderer å gjennomfør­e større endringer i boligen.

Plantegnin­g

Til høyre i programmet finner du plantegnin­gen. Det er her du ”tegner” boligen. Først ved hjelp av veggverktø­yet og deretter med romverktøy­et. Når du lager en vegg her, kan du øyeblikkel­ig se den i 3D-modellen under. Det er også her du plasserer møbler og annen innredning når du kommer så langt.

3D-modell

Nederst kan du se en 3D-versjon av boligen. Bruk musen til å ”dra” i bildet for å se rommene fra ulike vinkler. Med musehjulet kan du zoome inn og ut. Det er også mulig å zoome ved å bruke musehjulet mens du trykker på Alt-knappen.

 ??  ?? 1 2 3
1 2 3
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway