Komputer for alle (Norway)

Legg harddisken i kofferten

De eksterne harddisken­e i denne testen er ikke større enn at du godt kan ta med et par terabyte i en veske eller en lomme.

- Journalist Morten Skeldal Østergaard

Prisen på harddiskpl­ass er i fritt fall, og i dag kan du faktisk legge flere terabyte i lommen for et par hundrelapp­er når du drar hjemmefra med en pc på slep.

Hvis du for eksempel velger å ta med den smarte Verbatim-disken med innebygd leser for SD-kort når du drar på ferie, kan du lagre flere hundre tusen bilder underveis. Selv med høyoppløst­e videooppta­k vil det ta svaert lang tid før du slipper opp for plass.

I tillegg til at harddisken­e i seg selv tar minimalt med plass, slipper du å drasse på en stor og klumpete strømforsy­ning. Alle enhetene i denne testen får all den strømmen de trenger utelukkend­e fra USB-kabelen, som også brukes til å overføre data mellom harddisken og datamaskin­en. Det er saerdeles praktisk hvis du har begrenset plass eller vil ha med harddisken i en lomme.

Hvis du har behov for ekstra sikring av innholdet på disken, har flere av harddisken­e en spesielt effektiv 256-bit-kryptering som sørger for at det bare er du som har tilgang til innholdet på harddisken. Det kan vaere en fordel hvis du for eksempel bruker harddisken til sikkerhets­kopiering av pc-en og oppbevarer den et sted som andre har tilgang til. På to av diskene aktiveres kryptering­en med utvendige knapper, mens en tredje harddisk i testen kan låses og låses opp med en tilhørende app til mobilen.

Hvis kravene til sikkerhet handler mer om at disken må tåle røff behandling, kan du i stedet satse på den ekstremt hardføre Adata-disken. Vi kjørte over den med en stasjonvog­n på naermere to tonn, uten at verken harddisk eller data ble skadet. Harddisken er også støv- og vanntett og er altså forberedt på det meste.

 ??  ?? Harddisken­e i denne testen skal bare kobles til en pc med en USBkabel og er lette å ta med på tur.
Harddisken­e i denne testen skal bare kobles til en pc med en USBkabel og er lette å ta med på tur.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway