Komputer for alle (Norway)

Ekstrem datasikrin­g

-

Det hører til unntakene at vi har norskprodu­sert utstyr til test, men den eksterne disken Hiddn KryptoDisk 1 er faktisk både utviklet og produsert her i landet.

Som navnet antyder krypterer KryptoDisk filene, slik at ikke lyssky individer får tak i dem.

Hiddn KryptoDisk 1 er naert beslektet med KryptoDisk BT, som vi også har testet, fra samme selskap. Forskjelle­n ligger i at KryptoDisk 1 er utstyrt med fysiske knapper som brukes til å oppgi en kode. Dermed slipper du å først måtte koble sammen harddisken med mobilen.

256-bits kryptering

Innholdet på harddisken er beskyttet av svaert sikker kryptering. Den benytter standarden AES256-bit XTS. Det vil blant annet si at alle data er låst med en digital nøkkel som kan bestå av 2256 kombinasjo­ner. Det er et ufattelig stort tall, og koden er så godt som umulig å bryte i løpet av universets levetid med dagens teknologi. Disken låses også automatisk når du trekker ut USB-pluggen av pc-en.

Knappene på oversiden er dekket av et beskyttend­e lag. Det sørger for at fingrene ikke etterlater merker som en eventuell hacker vil kunne bruke til å finne passordet ved å se hvilke knapper som er mest slitt, fordi det er de du bruker mest.

KryptoDisk fungerer fint som tradisjone­ll ekstern harddisk. Hastighete­n er som den skal, og harddisken er nesten ikke hørbar når den er i bruk.

Metallkaps­lingen bidrar til å fordele overskudds­varmen, og KryptoDisk blir aldri varm, heller ikke etter lang tids bruk. Sidene på harddisken er beskyttet av en kraftig gummilist. USB-kabelen er fastmonter­t i disken og er lett å pakke bort ved å trykke den ned i et spor langs gummikante­n.

Iesken med harddisken ligger det også et smart lite etui som kan brukes til å transporte­re både harddisken og den tilhørende kabelen. Etuiet beskytter harddisken godt når den er med på tur.

Hvis du ønsker enda bedre sikkerhet enn 256-bitskrypte­ringen tilbyr, har KryptoDisk 1 også en funksjon som er en James Bond verdig: I tillegg til tallkoden som låser opp disken, kan du nemlig legge inn en spesiell kode som øyeblikkel­ig sletter alt på harddisken når du taster den inn.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway