Komputer for alle (Norway)

Harddisk med integrert kortleser

-

Det er mange forskjelli­ge modeller i Verbatims Store 'n' Go-serie aveksterne harddisker.

Ved førsteøyek­ast ser den testede modellen ut som en helt vanlig harddisk, men snur du litt på den, ser du en SD-kortleser på den ene siden.

Kortlesere­n er en svaert praktisk detalj på den eksterne harddisken, og den virkersom en hvilken som helst annen kortleser: Harddisken vises i Windows Utforsker når du kobler den til. Hvis du setter et minnekort i kortlesere­n, dukker den opp i utforskere­n med sin egen stasjonsbo­kstav, og det er lett å flytte filer fra kortet til enten maskinen eller til Verbatim-disken. Du må altså koble harddisken til pcen for å bruke kortlesere­n.

Uansett er kortlesere­n en fin løsning hvis du for eksempel er på ferie og slipper opp for plass på minnekorte­t i kameraet. Et SD-kort på 16 gigabyte er dessuten inkludert. Det funker i et knipetak, men til dagens kameraer er nok kapasitete­n litt liten til annet enn en rask test av harddisken når du har pakket den ut.

Hvis du har mer behov for å kopiere innholdet fra et microSD-kort (som brukes hyppig i blant annet mobiltelef­oner), kan du kjøpe en liten plastadapt­er til noen tiere.

Det følger med seks små programmer som du kan installere når harddisken er koblet til pc-en. Det beste av dem er backup-programmet Nero BackItUp Essentials. Det er en utmerket løsning for sikkerhets­kopiering av filer fra pc til ekstern harddisk. Overføring­shastighet­en er god, og harddisken er nesten lydløs – selv ved overføring av filer. En liten blå lysdiode på oversiden av kabinettet indikerer at filer overføres.

Når du er på farten og den baerbare skal spare på strømmen, kan du bruke det lille programmet Green Button. Når du aktiverer programmet, går harddisken straks i dvaletilst­and. Dermed trekker den nesten ikke strøm fra maskinens USB-port.

Disken har fire små knotter på undersiden som hever den litt over underlaget. Dessverre er de ikke gummibelag­t, så disken kan gli litt hvis den ligger på en glatt bordplate.

 ??  ?? Her er det ikke brukt store ressurser på original design. Funksjonal­iteten er derimot godt ivaretatt.
Her er det ikke brukt store ressurser på original design. Funksjonal­iteten er derimot godt ivaretatt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway