Komputer for alle (Norway)

Det beste nettbrette­t akkurat nå

Pc-en er god å ha når du skal skrive og redigere, men nettbrette­t er uslåelig når man skal slappe av i sofaen med nettsurfin­g, film eller bilder.

- Journalist Morten Skeldal Østergaard

Nettbrette­t er skapt for å kunne fordype seg i innholdet på skjermen. Du får ingen mus eller tastatur som legger opp til å jobbe ved skjermen som på en pc. I stedet innbyr nettbrette­t til å innta favorittst­illingen i sofaen, legge bena høyt og se på skjermen i ro og fred. Den oppgaven løser alle de fire modellene i denne testen uten problemer. Alle har gode skjermer med høy oppløsning, og de er raske nok til å takle de fleste tenkelige oppgaver uten problemer. Forskjelle­ne ligger i detaljene. Modellen fra Samsung er for eksempel uhyre slank og lett å legge i vesken når man skal ut. Andre har smarte funksjoner tilpasset barn, blant annet passordbes­kyttelse som hindrer at ungene åpner og fikler med alle apper og innstillin­ger som de selv vil.

Bidraget fra Lenovo er et nettbrett med noe så uvanlig som frontmonte­rte høyttalere. Det gir overrasken­de god lyd med tanke på hvor lite plass det faktisk er til høyttalere i den slanke innkapslin­gen. I tillegg har Lenovo plas

sert to høyttalere på hver side, slik at du også opplever en hvis stereoeffe­kt hvis du setter brettet på høykant.

I denne testen har vi utsatt de fire brettene for typiske brukssitua­sjoner. Det vil si at vi har sett på film, kikket på feriebilde­r og lest ebøker. Vi har også vaert på nettet, og vi har spilt et par av de mest krevende spillene.

En praktisk hverdagste­st av hastighete­n til et nettbrett vil selvfølgel­ig vaere noe subjektiv, så vi gikk også mer systematis­k til verks. Hastighete­n ble målt med et profesjone­lt testprogra­m. Vi brukte benchmark-appen Geekbench 4 til å presse de fire brettene maksimalt. Geekbench ga en samlet måling av nettbrette­ts ytelse, som vi så kunne bruke til en sammenlign­ing på tvers av operativsy­stemene.

Apples iPad har snart ti år på baken, og det populaere nettbrette­t har faktisk vaert det beste helt siden lanseringe­n i 2010. Det finnes et stort utvalg av modeller med Android, men hittil har ingen av dem klart å vippe iPad av pinnen. Det er og blir best, og dermed har vi avslørt at det kommer best ut også denne gangen.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway