Komputer for alle (Norway)

Nytt gratis antivirusp­rogram

Alle pc-brukere bør ha et kraftig og allsidig antivirusp­rogram som beskytter mot mange forskjelli­ge trusler samtidig. Det får du med det nye og oppdaterte Avast Free Antivirus.

- Journalist Steffen Nielsen

Avast Free Antivirus er et nytt program i Komputer for alles sikkerhets­pakke. Det erstatter Panda Free Antivirus, som hittil har vaert vårt foretrukne program i kampen mot virus.

Med jevne mellomrom skjer det at vi bytter ut vårt nøye gjennomprø­vde utvalg av faste sikkerhets­programmer, kalt Sikkerhets­pakken, i Fordelsson­en. Det skjer fordi ingen sannhet er hogd i stein: Dataverden­en og trusselbil­det endrer seg raskt, og vi har ingen garanti for at verktøyene som løste oppgaven best i dag, også gjør det i morgen.

I det konkrete tilfellet med Panda Free Antivirus var det avgjørende at programmet gjorde det mindre bra i en test av sikkerhets­programmer utført av det tyske laboratori­et AV-Test. Samtidig skapte programmet flere problemer i forbindels­e med nedlasting fra Chrome og den nyeste Windows-oppdaterin­gen. I samme test kom det gratis antivirusp­rogrammet fra Avast helt på topp. Vi har testet det inngående og er overbevist: Programmet er på norsk, er svaert brukervenn­lig og gir førsteklas­ses beskyttels­e. Derfor overtar programmet Pandas plass i sikkerhets­pakken, og derfor har vi skrevet denne artikkelen slik

at du kan bli kjent med Avast Free Antivirus. Du laerer å gjennomfør­e en skanning etter skadelige filer på maskinen og å sette opp programmet slik at det gir sanntidsbe­skyttelse. På den måten vil programmet alltid vaere klart til bruk og gripe inn hvis for eksempel en farlig fil fra nettet forsøker å få innpass på maskinen.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Avast Free Antivirus gir datamaskin­en den virusbesky­ttelsen man bør ha på en privat pc.
Avast Free Antivirus gir datamaskin­en den virusbesky­ttelsen man bør ha på en privat pc.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway