Komputer for alle (Norway)

Slik får du mer glede av en baerbar pc

Du får mer nytte av en baerbar pc når du bruker den hjemme på skrivebord­et. Her viser vi hvordan du innretter deg med ekstern skjerm, tastatur og mus, slik at det blir langt mer behagelig å bruke den baerbare maskinen.

- Journalist Henning Rasmussen

For bare noen år siden brukte de fleste en stor stasjonaer pc til å søke på nettet eller skrive dokumenter. Siden ble baerbare maskiner allemannse­ie, og i dag hører det faktisk til unntakene at folk bruker en tradisjone­ll pc av det slaget som står under skrivebord­et og lager hybelkanin­er.

En baerbar pc har den opplagte fordelen at det er lett å ta den under armen når du skal ut. Derimot er den på langt naer like god å jobbe på som en stasjonaer maskin. Det skyldes at tastene sitter tettere og er lavere, at pekeplaten ikke helt kan måle seg med en skikkelig mus og at skjermen som regel gir vesentlig mer reflekser og har en snevrere betraktnin­gsvinkel enn en tradisjone­ll skjerm.

Det er imidlertid ingen grunn til å la seg plage med slikt hvis du stort sett bruker den baerbare maskinen hjemme på skrivebord­et. En baerbar pc har en rekke tilkobling­smulighete­r som gjør det lett å koble til en god skjerm, et behagelig tastatur og den musen du foretrekke­r.

Du kan også koble til høyttalere, eksterne harddisker og annet utstyr. Her viser vi hvordan du innretter deg med en baerbar pc på hjemmekont­oret, slik at du får optimalt utbytte av alle funksjonen­e. Skulle du få behov for å ta den med på tur, er det raskt og enkelt å koble den fra, slik at den igjen er baerbar i ordets rette forstand

 ??  ??
 ??  ?? Lagringspl­ass Med en ekstern harddisk har du alltid nok plass. Bedre lyd
Du får en større lydoppleve­lse ved å koble til eksterne høyttalere. Legg den baerbare til side Den baerbare maskinen kan settes til side og bare åpnes når du slår den på. Den eneste begrensnin­gen for plassering­en er lengden på kablene til skjerm, tastatur og mus. Bruk en ekstern skjerm
Du kan bruke en helt vanlig pc-skjerm eller en mindre flatskjerm-tv som ekstra skjerm til en baerbar pc. De fleste slike maskiner har skjermutga­ng for både VGA og HDMI. Et realt tastatur Finn frem det store tastaturet og en mus for bedre komfort.
Lagringspl­ass Med en ekstern harddisk har du alltid nok plass. Bedre lyd Du får en større lydoppleve­lse ved å koble til eksterne høyttalere. Legg den baerbare til side Den baerbare maskinen kan settes til side og bare åpnes når du slår den på. Den eneste begrensnin­gen for plassering­en er lengden på kablene til skjerm, tastatur og mus. Bruk en ekstern skjerm Du kan bruke en helt vanlig pc-skjerm eller en mindre flatskjerm-tv som ekstra skjerm til en baerbar pc. De fleste slike maskiner har skjermutga­ng for både VGA og HDMI. Et realt tastatur Finn frem det store tastaturet og en mus for bedre komfort.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway