Komputer for alle (Norway)

Lag ditt eget Windows 11

Windows 10 er et godt operativsy­stem, men det har sine mangler. Nå slipper du å vente på at Microsoft skal rette dem. Her får du nemlig pakken som kompletter Windows.

- Journalist Mathias Alsted Lund Flinck

Windows 10 er den endelige, siste versjonen av Windows. Det har Microsoft selv sagt med all ønskelig tydelighet, og selv om det kommer nye verktøy med hver halvårlige funksjonso­ppdatering, er det fortsatt en del funksjoner vi savner og kunne tenke oss i et potensielt Windows 11.

Vi i redaksjone­n har en rekke forslag om hva fremtidens Windows bør inneholde hvis Microsoft av uforklarli­ge årsaker likevel skulle finne på å lansere et helt nytt operativsy­stem – et Windows 11, om du vil. Den gode nyheten er at du ikke behøver å vente på at det skal komme en større oppdaterin­g. Her får du nemlig verktøyene og funksjonen­e som tetter hullene i Microsofts eget utvalg.

Med vårt forslag til et Windows 11 får du blant annet verktøyet TidyTabs, der du kan samle flere programmer som faner i ett programvin­du. Det har Microsoft jobbet med i årevis, men hittil har de ikke levert noen ferdig løsning. Du finner også det lille programmet QuickLook som gir en forhåndsvi­sning av innholdet i filer, for eksempel bilder, uten at du behøver å åpne dem. Dette er bare to av de mange funksjonen­e du finner i Komputer for alles forslag til en etterfølge­r til Windows 10, som selvfølgel­ig også inneholder unike bakgrunnsb­ilder til skrivebord­et. Bildet du ser over på denne siden er ett eksempel.

Samtlige funksjoner i denne artikkelen kan lastes ned fra Fordelsson­en, der vi har samlet alle på én side. Du velger selv om du vil ha ett, to eller flere verktøy, for i motsetning til Microsoft tvinger ikke vi deg til å installere noe som helst. Du kan altså lage din egen personlige Windowsver­sjon!

”Manglene i Windows er noe som stadig diskuteres i redaksjone­n, og siden vi ikke ser at de vil bli utbedret i naermeste fremtid, har vi bestemt oss for å gjøre de nødvendige forbedring­ene selv. Verktøyene i denne artikkelen er altså et uttrykk for hvilke funksjoner vi ønsker oss hvis Windows 11 en dag skulle bli en realitet.” Leif Jonasson, sjefredakt­ør

 ??  ??
 ??  ?? EKSEMPEL 1:
Med programmet TidyTabs kan du samle flere programmer som faner i ett vindu.
EKSEMPEL 1: Med programmet TidyTabs kan du samle flere programmer som faner i ett vindu.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? EKSEMPEL 2: Hjelpeprog­rammet EarTrumpet er perfekt for å tilpasse lyden fra alle åpne programmer.
EKSEMPEL 2: Hjelpeprog­rammet EarTrumpet er perfekt for å tilpasse lyden fra alle åpne programmer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway