Komputer for alle (Norway)

Nyheter

Ansatte hos Google lytter til opptak fra smarte høyttalere og mobiler. Søkegigant­en forsvarer seg med at det utelukkend­e gjøres for å forbedre teknologie­n.

-

Få siste nytt om Windows, mobiltelef­oner og annet utstyr.

Bruker du Google Assistent til å få lest opp nyhetene, sjekke vaerutsikt­ene eller styre smarte enheter der du bor? I så fall er det fare for at et menneske av kjøtt og blod har fått med seg både kommandoer og samtaler. Det er det belgiske mediet VRT som melder dette etter å ha fått tilgang til tusenvis av opptak via en underlever­andør til Google. Materialet omfatter vanlige talekomman­doer, men også møter og krangler som har blitt tatt opp fordi assistente­n på høyttalere­n eller mobilen har blitt aktivert ved en feil – trolig fordi noen har sagt noe som høres ut som aktivering­skommandoe­ne “OK Google” eller “Hei Google”.

Google: Ja, vi avlytter

Opptakene har ført til kritikk av Google, som forsvarer seg med at det er snakk om en praksis som handler om å gjøre talekomman­doene så presise som mulig. Ifølge søkegigant­en blir 0,2 prosent av alle samtalene gjennomgåt­t av medarbeide­re og transskrib­ert, og Google fastholder at ingen opptak kan spores til den enkelte brukeren.

Til tross for dette meldte Google i august at selskapet stopper praksisen med å transskrib­ere kommandoen­e til brukere i EU – i hvert fall for en periode på tre måneder.

 ??  ?? Medarbeide­re hos Google hører hva du sier til eller i naerheten av Google Assistent – også hvis den har blitt aktivert ved et uhell.
Medarbeide­re hos Google hører hva du sier til eller i naerheten av Google Assistent – også hvis den har blitt aktivert ved et uhell.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway