Komputer for alle (Norway)

Test

Samsungs nye Android-telefon er i absolutt toppklasse med stor skjerm og hele fem kameraer.

-

Les blant annet om en ny luksustele­fon til en fornuftig pris.

“Plus”-versjonen av Samsung Galaxy S10 er litt større enn standardmo­dellen. Den har et ekstra kamera på fronten og større batteri. Med en skjerm på 6,4 tommer er dette en stor telefon. Skjermen dekker hele fronten, med unntak av litt plass til kameraene. På siden er det knapper for volumkontr­oll, på/av og til å aktivere den spesielle Bixby-guiden til Samsung.

Testeksemp­laret er utstyrt med fire gigabyte ram og 128 GB internlagr­ing. Oppsettet foregår ved hjelp av en god veiviser på norsk, som også sørger for å overføre data fra den gamle telefonen. Deretter får du en brukerflat­e med store, enkle ikoner og forskjelli­ge snarveier. Størrelsen på ikonene kan heldigvis gjøres mindre, slik at det er plass til flere.

Som vanlig fra Samsung er skjermen i absolutt toppklasse: AMOLEDtekn­ologien gir livlige, dype farger, og alt er knivskarpt. Noe annet ville vaert oppsiktsve­kkende med en oppløsning på 3040 x 1440 piksler, over 500 piksler per tomme. Man skal ha usedvanlig godt syn for å se enkeltpiks­ler ved denne oppløsning­en.

Stort batteri

I daglig bruk er det merkbart at Galaxy S10+ er en stor telefon som man må holde godt fast på. Det er nok det eneste minuset ved den høytytende telefonen som reagerer kvikt på enhver skjermberø­ring. Testene våre viste også god ytelse på alle felt, men uten å gå helt gjennom taket.

Telefonen har den spesielle One UI-brukerflat­en til Samsung, og det krever en viss omstilling fra en vanlig Android-telefon. De nye snarveiene er smarte – ikke minst kantmenyen, som kan ha snarveier til et dusin apper. Derimot kan vi godt unnvaere Samsungs Bixby-assistent. Heldigvis kan Bixby-knappen nå tildeles andre funksjoner. Den kan for eksempel starte kameraet eller en annen app.

Lading skjer enten via USB-C eller trådløst. Som noe helt nytt kan du også lade andre telefoner trådløst med

Samsung-telefonen, samtidig som du lader denne ved hjelp av kabel.

Telefonen har en tradisjone­ll analog lydutgang med kraft nok til å drive selv store hodetelefo­ner med godt resultat. Med et batteri på 4100 mAh hadde vi heller ikke problemer med å ha strøm nok til en hel dags krevende bruk. Telefonen låses opp med fingeravtr­ykksleser eller et kamera med dybdesyn. Så snart du tar frem telefonen, kjenner den ansiktet ditt, og da er det bare å sveipe over skjermen for å åpne den. Det er en overrasken­de, men ganske behagelig funksjon. Per i dag kan den imidlertid ikke brukes til å godkjenne betalinger eller andre følsomme operasjone­r.

Sist men ikke minst har denne telefonen svaert god lyd. På en god forbindels­e går stemmen gjennom med god og naturlig klang. På samme måte hører du også motparten, på godt og vondt: Har vedkommend­e en billig telefon eller dårlig forbindels­e, avsløres det nådeløst.

Svaert gode kameraer

Baksiden av telefonen har tre forskjelli­ge kameraer: vidvinkel, normalopti­kk og tele. Kamera-appen skifter automatisk mellom dem etter behov. Kameraene på 12 og 16 megapiksle­r gir

 ??  ?? Telefonen er utstyrt med tre kameraer som blant annet gjør det mulig å ta bilder i vidvinkelf­ormat, slik at du får med alt. Alt på Samsung Galaxy S10+ er i toppkvalit­et – også lyd og betjening.
Telefonen er utstyrt med tre kameraer som blant annet gjør det mulig å ta bilder i vidvinkelf­ormat, slik at du får med alt. Alt på Samsung Galaxy S10+ er i toppkvalit­et – også lyd og betjening.
 ??  ?? Kameraet i Galaxy S10+ tar teknisk gode bilder. De fleste av oss kan trygt la det vanlige kameraet bli hjemme.
Kameraet i Galaxy S10+ tar teknisk gode bilder. De fleste av oss kan trygt la det vanlige kameraet bli hjemme.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway