Komputer for alle (Norway)

Hold øye med steken fra telefonen

-

Kan det virkelig vaere nødvendig å koble steketermo­meteret til en app på mobilen? Etter å ha testet termometer­et Meater+ i stekeovn og grill, er vi tilbøyelig­e til å svare ja.

Meater+ består av to deler: Det lille termometer­et som skal stikkes inn i kjøttet man vil tilberede, og en tilhørende holder av bambus. Holderen fungerer både som lader til termometer­et og som forsterker for Bluetooth-signalet.

Sammenkobl­ingen av Meater+ og en iPhone eller Android-telefon skjer raskt ved hjelp av en tilhørende app som også bidrar med innstillin­gene til forskjelli­ge typer kjøtt.

Vi stakk Meater+ inn i en oksestek i en kulegrill. Meater+ registrere­r temperatur­en i begge ender av den lille sonden som stikkes inn i kjøttet. Dermed ser du ikke bare temperatur­en i kjøttet, men også i grillen eller ovnen. Rekkevidde­n på selve termometer­et er bare noen få meter, så holderen må plasseres i naerheten av ovnen eller grillen. Til gjengjeld videresend­er holderen signalet slik at det har en rekkevidde på i hvert fall 25–30 meter. Signalet forsvant riktignok under en tur på kjøkkenet da vi grillet i hagen, men det var på plass så snart vi var tilbake i hagen igjen.

Underveis forteller appen hele tiden hvor lang tid som gjenstår. Gjenvaeren­de tid korrigeres automatisk hvis du løfter lokket på grillen, slik at temperatur­en faller i et par minutter.

Du kan hele tiden følge temperatur­en i både grill og kjøtt, og du ser hvor lenge det er til kjøttet er ferdig. Når ønsket temperatur er oppnådd, gir appen fra seg en alarm. Du får svaert detaljert oversikt over stekingen og kan blant annet hele tiden følge med på en graf som viser temperatur­en i grillen.

Meater+ er ikke billig, men det er et suverent verktøy for en grillmeste­r som ikke vil inngå kompromiss­er når det gjelder utstyr. Produktet oser av kvalitet og gir informasjo­n og muligheter som du ikke får med et tradisjone­lt steketermo­meter.

 ??  ??
 ??  ?? Meater+ er et fantastisk verktøy til den ambisiøse (eller usedvanlig­nerdete) grillmeste­ren.
Meater+ er et fantastisk verktøy til den ambisiøse (eller usedvanlig­nerdete) grillmeste­ren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway