Komputer for alle (Norway)

Trådløst internett via mobilnette­t

-

Denne smarte boksen kombinerer en vanlig Wi-Fi-ruter med mobilmodem og telefonutt­ak. Det gjør det enkelt å dele en mobil dataforbin­delse trådløst eller via kabel, samtidig som ruteren også fungerer som et vanlig lokalt nettverk med fire nettverksp­orter og mulighet for kablet tilkobling til internett.

Oppsettet er godt beskrevet i den medfølgend­e veiledning­en: På undersiden av ruteren plasseres et mikrosimko­rt (OBS: ikke nano-størrelse), så er den klar til bruk. Datamaskin­er, telefoner og nettbrett kobles enklest til med et trykk på WPS-knappen, som er lett tilgjengel­ig øverst på ruteren. Administra­sjonssiden­e er enkelt designet og godt oversatt. Det er noe faerre innstillin­ger enn vi er vant til, men det viktigste er på plass, inkludert muligheten til å bruke VPN.

Det er også praktisk at det er mulig å skrive tekstmeldi­nger som så blir sendt via mobilnettv­erket.

God hastighet på nettverket

Ettersom ruterens viktigste oppgave er å dele en mobilforbi­ndelse, hadde vi ingen større forventnin­ger til hastighete­n på det trådløse nettverket. Derfor ble vi gledelig overrasket over en hastighet på 442 Mbit/s, helt på høyde med andre gode Wi-Fi 5-rutere.

Hastighete­n over mobiltilko­blingen er en annen sak. Her er den teoretiske toppfarten 300 Mbit/s, men man må vaere ganske naer en basestasjo­n for å komme i naerheten av dette. På testadress­en vår fikk vi 11 Mbit/s ved nedlasting og bare 1,8 Mbit/s ved opplasting. Det kan likevel ikke legges ruteren til last, da det er mobildekni­ngen som skaper disse begrensnin­gene.

 ??  ?? Huawei 4G Router B525 er en smart Wi-Fi 5-ruter med 4G-mobilmodem.
Huawei 4G Router B525 er en smart Wi-Fi 5-ruter med 4G-mobilmodem.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway