Komputer for alle (Norway)

Se film i svaert høy oppløsning

-

De fleste nye tv-apparater støtter den svaert høye Ultra HD-oppløsning­en, kanskje bedre kjent som 4K. Det betyr at de har 3840 x 2160 bildepunkt­er, altså fire ganger så mange som en skjerm med Full HD-oppløsning.

Hittil har det riktignok ikke vaert så mye innhold å få tak i med Ultra HD-formatet, men nå begynner det så smått å komme både spillere og filmer. Sony UBP-X800M2 er en Blu-rayspiller som er i stand til å vise Bluray-filmer i Ultra HD, og det gjør den aldeles glimrende. Bildet på testskjerm­en var overbevise­nde detaljert og flott. Det er imidlertid ikke lett å se forskjell på Full HD og Ultra HD når man sitter i vanlig sofaavstan­d på rundt fire meter fra den 55 tommer store skjermen.

Løsningen med at nesten hele fronten åpnes når man skal legge i en plate, er litt pussig. Spilleren gir fra seg en svak summing når den leser av platen, men lyden er så svak at den overdøves fullstendi­g av våre ganske actionfylt­e testfilm.

UBP-X800M2 kan også brukes som mediespill­er. Du kan laste ned filmer, bilder eller musikk fra en pc eller en nettverksd­isk på det lokale nettverket. Avspilling­en styres av en liten, men oversiktli­g og god fjernkontr­oll av plast. Dessverre er vi ikke like imponert over operativsy­stemet. Det er gan

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway