Komputer for alle (Norway)

3 ting du bør holde øye med

-

I denne artikkelen har vi vist vei til de viktigste funksjonen­e i Avast Free Antivirus, slik at pc-en er godt beskyttet. Da vi testet Avast, oppdaget vi tre ting du bør vaere oppmerksom på når du bruker det:

1 Si nei takk til betalingsv­ersjonen

Fra tid til annen vil du få oppfordrin­ger om å kjøpe betalingsv­ersjonen av Avast Antivirus. Det kan du trygt takke nei til. Oppfordrin­gene hevder gjerne at maskinen har problemer på visse områder, for eksempel at den er treg eller lignende. Det er det bare å overse. Avast Free Antivirus beskytter aldeles glimrende uten at det koster en krone.

Midlertidi­g deaktiveri­ng

Hvis Avast blokkerer en fil du stoler på, kan du slå av programmet midlertidi­g. Det gjør du ved å høyreklikk­e på ikonet i systemfelt­et og velge ”Avast styring av skjold” etterfulgt av for eksempel ”Deaktiver i 1 time”.

Be programmet om ekstra beskyttels­e

Avast har en egen tilstand som beskytter mot potensiell­e, ikke akutte farer. Det er saerdeles nyttig for uerfarne brukere. Åpne programmet, klikk på de tre horisontal­e strekene, velg ”Innstillin­ger”, klikk på ”Beskyttels­e”, velg ”Primaere skjold”, og sett til slutt markering ved ”Aktiver forsterket tilstand”.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway