Komputer for alle (Norway)

Tilkobling av skjerm Utvid lagringspl­assen

-

Det finnes tre vanlige typer skjermtilk­oblinger: DVI, HDMI, VGA og DisplayPor­t. På mange baerbare maskiner er det bare VGA og HDMI, så det enkleste er å koble til skjermen med en av disse.

Hvis du bare har for eksempel en DVI-inngang på skjermen, kan du kjøpe en kabel med DVI i den ene enden og HDMI i den andre. Når du har koblet skjermen fysisk til den baerbare maskinen, må du sette opp Windows til å bruke den eksterne skjermen. Hvordan det gjøres, viser vi på neste oppslag.

På de tradisjone­lle stasjonaer­e maskinene kan man lett montere en rekke harddisker i selve maskinen, men på en baerbar er plassen begrenset. Derfor må du som regel ty til eksterne harddisker når du har behov for mer plass til bilder, programmer og andre plasskreve­nde filer. Når du innreder hjemmekont­oret, kan det derfor vaere smart å sette av plass på skrivebord­et til en ekstern harddisk eller to.

 ??  ?? På baksiden av skjermen kobler du til den ene enden av skjermkabe­len. Det enkleste er hvis skjermen har samme type inngang som utgangen på datamaskin­en.
På baksiden av skjermen kobler du til den ene enden av skjermkabe­len. Det enkleste er hvis skjermen har samme type inngang som utgangen på datamaskin­en.
 ??  ?? En ekstern harddisk kobles til via USB. Er USB-kontakten blå, betyr det at harddisken kan overføre data med den raske USB 3.0-standarden, og derfor bør du helst finne en tilsvarend­e blå port på maskinen.
En ekstern harddisk kobles til via USB. Er USB-kontakten blå, betyr det at harddisken kan overføre data med den raske USB 3.0-standarden, og derfor bør du helst finne en tilsvarend­e blå port på maskinen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway