Komputer for alle (Norway)

Finn riktig kabel

-

Hvis du har en pc-skjerm stående, har du trolig også en tilhørende kabel, men du kan ikke alltid vaere sikker på at den passer til den baerbare maskinen. Gjør den ikke det, må du enten kjøpe en ny kabel med ulik kontakt i hver ende – eller en adapter. Begge fås fra rundt en hundrelapp.

DVI

De fleste skjermer er utstyrt med en DVI-kontakt, men den standarden er sjelden på en baerbar pc. Derfor må du bruke en av de andre inngangene på skjermen – eller bruke en HDMI til DVI-kabel eller -adapter.

HDMI

Så godt som alle nyere baerbare har en HDMIutgang av samme type som på en vanlig tv. Hvis også pc-skjermen har HDMI, kan du bruke en helt vanlig HDMI-kabel for å koble den til datamaskin­en.

VGA

Denne tilkobling­en har vaert i bruk siden sent

80-tall, men finnes fortsatti mange nye pc-er og skjermer. Har du den på både skjerm og pc, kan de kobles sammen med en vanlig VGA-kabel.

DisplayPor­t

Mens du finner DisplayPor­t på mange nyere skjermer, er standarden mer sjelden på baerbare pc-er. De fleste skjermer har også en annen inngang (ofte VGA eller HDMI) som du kan bruke i stedet.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway